Zo Slovenska

Na ministerstvách stúpa počet prípadov COVIDU: Mikulec a Remišová mali pozitívny test!

Po hlavnom hygienikovi zostávajú doma pre pozitívny výsledok testu na covid aj minister vnútra a ministerka investícií.

Ilustračný obrázok k článku Na ministerstvách stúpa počet prípadov COVIDU: Mikulec a Remišová mali pozitívny test!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí) a minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) mali pozitívny test na ochorenie COVID-19, potvrdili to tlačové oddelenia rezortov. Obaja ministri sú bez príznakov a pracujú z domu.

Remišová je pozitívna

Ministerka investícií pracuje z domu, nemá žiadne symptómy. „Vzhľadom na to, že na ministerstve stúpa počet prípadov koronavírusu, objednala sa v pondelok (31. 1.) preventívne na PCR test, napriek tomu, že nemala žiadne príznaky. Výsledok jej prišiel počas zasadnutia koaličnej rady, okamžite informovala zúčastnených a odišla domov,“ uviedol vedúci tlačového oddelenia Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Andrej Ďuríček.

Dodal, že vicepremiérka si vzhľadom na množstvo stretnutí v rámci pracovných povinností každý deň robí antigénový test.

Mikulec v karanténe

Mikulec bol pozitívne testovaný PCR testom v utorok podvečer (1. 2.). Test absolvoval bez akýchkoľvek príznakov alebo zdravotných komplikácií vzhľadom na plánovanú služobnú cestu do Francúzska. V rovnaký deň podstúpil aj antigénne testovanie pred návštevou základnej školy, ktorý vyšiel negatívny.

„Minister vnútra sa bude riadiť aktuálne platnou vyhláškou Úrad verejného zdravotníctva SR, ktorá stanovuje päťdňovú karanténu. Vzhľadom na jeho dobrý zdravotný stav vykonáva agendu, ktorá to umožňuje, z domu, vrátane dnešného rokovania vlády, na ktorom je prítomný online,“ uviedla riaditeľka tlačového odboru Ministerstva vnútra SR Barbara Túrosová.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM