Filip Chudý Zo Slovenska

Muža bez respirátora odniesli policajti: Vraj bol arogantný a môže si za to sám!

Polícia zareagovala na prípad z Prievidze, ktorý sa šíri na internete vo virálnom videu.

Ilustračný obrázok k článku Muža bez respirátora odniesli policajti: Vraj bol arogantný a môže si za to sám!
Zdroj: Facebook.com/Alesio Reisel

Na facebooku sa od utorka šíri video z Prievidze, ktoré v čase písania tohto článku malo už takmer 100-tisíc zhliadnutí. Vidieť na ňom zadržaného muža s barlou ležiaceho na zemi, ktorého policajti nakoniec doslovne odniesli na policajnú stanicu.

Počuť je aj slovnú prestrelku o tom, že údajne mal byť zadržaný za to, že nemal respirátor. Okolostojaci ľudia sa pýtali, na základe akého zákona mal byť muž zadržaný.

„Tak prosím, už to začína. Takto dopadnete v Prievidzi, keď si nedáte respirátor. Toto tu chceme?! Zdieľajte a šírte. Páni policajti nepoznajú zákony,“ znie popis k videu.

Na okresnom úrade

Zareagovala na to v stredu aj polícia na svojej facebookovej stránke Hoaxy a podvody – Polícia SR. „Užívateľský profil Alesio Reisel zverejnil video zo služobného zákroku voči osobe, ktorá doslova vyhľadáva policajné hliadky, dôkazom sú aj videá na facebooku z minulých dní. V tomto prípade však autor videa manipuluje s faktami a jeho jediným cieľom je vyvolávanie emócií,“ uviedli.

Ako ďalej uviedli, policajná hliadka v Prievidzi bola na základe oznámenia vyslaná na okresný úrad, kde sa mal nachádzať muž, ktorý si mal odmietnuť prekryť horné dýchacie cesty a tiež údajne nechcel opustiť budovu.

„Policajti opakovane vyzvali túto osobu, aby si prekryla horné dýchacie cesty a po márnej výzve osobu vyzvali v zmysle zákona na preukázanie totožnosti. Pretože osoba nevedela hodnoverne preukázať svoju totožnosť, bola v zmysle zákona predvedená na obvodné oddelenie PZ. Keďže osoba kládla odpor, policajti použili v zmysle zákona donucovacie prostriedky,“ pripojila polícia.

Čo polícia ešte povedala k prípadu? Čítajte na ďalšej strane.

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM