Rastislav Búgel Zo zahraničia

Muž vykrádal mincovníky vysávačov na čerpacích staniciach: Vraj potreboval peniaze na SVADBU

Zlodej zamestnával policajtov niekoľko mesiacov. Keď ho chytili, ku všetkému sa priznal a uviedol neuveriteľný dôvod.

Ilustračný obrázok k článku Muž vykrádal mincovníky vysávačov na čerpacích staniciach: Vraj potreboval peniaze na SVADBU
6
Galéria

Ostravská polícia pátrala po neznámom zlodejovi, ktorý vykrádal mincovníky samoobslužných vysávačov. Páchateľ si vytipoval umývacie linky či vysávače v blízkosti čerpacích staníc.

Rozbehol veľké „podnikanie“

„Na samotné páčenie používal hrubú silu a náradie, za účelom získania drobných mincí. Prvé dva činy policajti zaevidovali na začiatku prázdnin, potom takmer dva mesiace takéto prípady nezaznamenali,“ informuje polícia s tým, že zvrat nastal počas septembra.

„To už muž začal „podnikať“ vo veľkom. Dokonca sa počas jednej noci presúval na rôzne miesta mesta a vlámal sa do vysávačov či umývacích liniek. To už však kriminalisti z Ostravy-Vítkovíc na prípadoch intenzívne pracovali a získavali poznatky k možnému páchateľovi,“ dodávajú policajti.

Chytili ho!

Hoci sa vo viacerých prípadoch maskoval kapucňou, vďaka miestnej znalosti vedeli, že podozrivým môže byť 45-ročný muž s bohatou trestnou minulosťou. „Hoci sa pohyboval na rôznych miestach Ostravy a nebolo jednoduché ho nájsť, klietka spadla na začiatku októbra. Vítkovickí kriminalisti v spolupráci s policajtmi z hliadkovej služby Ostrava muža zadržali na autobusovej zastávke, a to po predchádzajúcom súhlase prokurátora,“ uvádzajú muži zákona.

Kriminalisti napokon mužovi preukázali trinásť skutkov, z ktorých desať bolo vlámanie sa do mincovníkov a dve vlámania sa do rôznych objektov: „V jednom prípade sa mal vlámať do apartmánu v centre Ostravy, kde mal vziať poškodeným oblečenie, hygienické pomôcky či peniaze. Ďalší pokus vlámania do objektu, ktoré má mať na svedomí, mu prekazil okoloidúci.“

Potreboval peniaze na svadbu

Muž sa napokon ku všetkému priznal. Jeho vysvetlenie však bolo poriadne netradičné.

„Na svoju obhajobu uviedol, že peniaze potreboval na bývanie, jedlo a svadbu, ktorú mal mať pred sebou. Namiesto svadobného obradu sa však v sobotu rozhodovalo o jeho vzatí do väzby. Návrh bol sudcom akceptovaný. Jeho register trestov má takmer tridsať záznamov, predovšetkým majetkového charakteru,“ dodala polícia.

V prípade odsúdenia mu teraz hrozia tri roky za mrežami. Škoda, ktorú spôsobil, bola vyčíslená na takmer štvrť milióna českých korún (takmer 10-tisíc eur).

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež:

Zlodej vykrádal mincovníky: Vraj potreboval peniaze na svadbu
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM