TOS Zo zahraničia

Muž bol ZABITÝ pred očami dcérky: Pomoc? Kdeže, svedkovia to NAHRALI a zavesili na internet!

Smrteľná konfrontácia pred obľúbenou kaviarňou a za bieleho dňa. Trojročné dievčatko na vlastné oči videlo, ako cudzí muž zabil jej otca.

Ilustračný obrázok k článku Muž bol ZABITÝ pred očami dcérky: Pomoc? Kdeže, svedkovia to NAHRALI a zavesili na internet!
Zdroj: GoFundMe

Paul Stanley Schmidt (†37) dával pozor na svoju trojročnú dcérku, zatiaľ čo jeho snúbenica bola vo vnútri kaviarne Starbucks.

Zatknutie v kaviarni

O chvíľu na to došlo na tomto rušnom mieste v kanadskom Vancouveri k tragédii. Pri konfrontácii s iným mužom bol Paul smrteľne bodnutý. O prípade informoval Vancouver Sun.

Spor dvoch mužov sa mal podľa matky obete začať po tom, čo Paul požiadal druhého muža, aby nefajčil v blízkosti jeho dcéry.

„Len sa snažil chrániť svoju dcéru," uviedla Paulova matka. Polícia okolnosti stále prešetruje, vylúčila však, že by sa muži predtým poznali.

Policajti zatkli podozrivého vo vnútri kaviarne, pričom podľa nich nekládol žiadny odpor.

Virálne video

Šokujúci pri tejto tragédii nebol len dôvod, ale aj počínanie niektorých svedkov.

Celú túto tragédiu si totiž nahrali a zavesili na sociálne siete. „Včera bol môj brat zabitý a niekto to natočil namiesto toho, aby privolal pomoc. A čo je ešte horšie, zverejnil to na sociálnych sieťach kvôli videniam,“ uviedla Jessica, nevlastná sestra obete.

K zastaveniu virálne sa šíriacich záberov vyzvali vancouverská polícia aj predstaviteli­a mesta.

„Netreba hádam vysvetľovať, že bezdôvodné zdieľanie takéhoto videa je nevhodné,“ poznamenal policajný hovorca s tým, že ak niekto má zábery, ktoré môžu pomôcť objasniť prípad, mal by ich poskytnúť mužom zákona.

Zronená matka

„Som šokovaná, že nikto zvnútra kaviarne ani nikto vonku nevolal o pomoc. Až neskôr niekto zastavil strážnika na chodníku," povedala pre média matka obete.

„V akom svete to žijeme, keď vezmete svoju rodinu do Starbucksu a počas bieleho dňa vás napadnú a zabijú, pričom okolo stojí množstvo ľudí, ktorí sa len prizerajú a nahrávajú si to?“ doplnila.

Bez Paula tak zostali jeho snúbenica s dcérkou. Na serveri Gofundme bola spustená zbierka na ich podporu v zložitej situácii.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM