Rastislav Búgel Zo zahraničia

Možno ste BOHÁČI a ani o tom neviete! Máte doma TAKÚTO hračku? Vydražili ju za REKORDNÚ sumu

Pred niekoľkými dňami sa v aukcii predala najdrahšia stará hračka na svete.

Ilustračný obrázok k článku Možno ste BOHÁČI a ani o tom neviete! Máte doma TAKÚTO hračku? Vydražili ju za REKORDNÚ sumu
7
Galéria

Spoločnosť Heritage Auctions priniesla zaujímavú správu. Na jednej z jej aukcií sa predala najdrahšia stará hračka na svete!

Až donedávna držala rekord Barbie s diamantom, ktorá sa v roku 2010 predaja za 302-tisíc dolárov (vyše 280-tisíc eur).

Novým rekordérom je 9,5 centimetra vysoká figúrka Boba Fett z filmov Hviezdne vojny.

Vzácna figúrka

Figúrka sa počas aukcie predala za neuveriteľných 525-tisíc dolárov (približne 488-tisíc eur). A prečo je ručne maľovaná postavička s raketou na chrbte taká vzácna?

Pôvodne sa mal tento hrdina sci-fi filmov v 70. rokoch 20. storočia stať darčekom v akcii, kedy mali ľudia kúpiť štyri akčné figúrky Star Wars a na oplátku by poštou dostali Boba Fett s raketou. Nikdy sa tak však nestalo! Dodnes sa vie len o dvoch zachovaných kusoch, no je možné, že existujú aj ďalšie.

Druhá spomenutá postavička sa v roku 2022 predala za 236-tisíc dolárov. "Figúrka Boba Fett, ktorá strieľa raketu, sa už dávno stala takou legendou, že ju poznajú ľudia po celom svete, a to aj tí, ktorí dokonca vôbec nič nezbierajú,“ hovorí výkonný viceprezident Heritage Auctions Joe Maddalena.

„Vedeli sme, že táto figúrka má šancu zapísať sa do knihy rekordov a bolo vzrušujúce vidieť, že sa stala najcennejšou hračkou na svete,“ dodal.

Ešte jedna vzácnosť

Na rovnakej aukcii sa predala ešte jedna postavička Boba Fett, tentoraz však iná. Vyrobená bola v roku 1979 a táto sa už do predaja skutočne dostala. Vydražili ju za 84 375 dolárov (viac ako 78-tisíc eur).

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie lákavé články

Najdrahšia stará hračka na svete
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM