Krimi

Mladý Slovák sa s tým nebabral: Drogy si nechal nosiť KURIÉROM, hrozí mu 15 rokov

Polícia rieši kuriózny prípad zo západného Slovenska. A keďže jeho aktér už mal so zákonom problémy aj v minulosti, hrozí mu tvrdý trest.

Ilustračný obrázok k článku Mladý Slovák sa s tým nebabral: Drogy si nechal nosiť KURIÉROM, hrozí mu 15 rokov
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky , Pixabay.com

Z drogovej trestnej činnosti polícia v Košiciach obvinila 26-ročného Rožňavčana, ktorý si podľa vyšetrovania mal z neznámeho zdroja zakúpiť a následne pri sebe prechovávať zakázané návykové látky.

Hrozí mu 15 rokov

Zaujímavé je, že drogy si mal zabezpečovať prostredníctvom jednej z kuriérskych spoločností. Informovala o tom v pondelok košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Vzhľadom na to, že obvinený sa obdobného skutku dopustil aj v minulosti, za ktorý bol právoplatne odsúdený, došlo k zmene právnej kvalifikácie trestnej činnosti na obzvlášť závažný zločin, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.

Šiel si po zásielku

Polícia mladíka zadržala v piatok (17. 3.), keď si vyzdvihol zásielku na jednom z výdajných miest v Košiciach. Omamné látky boli v škatuli, v ktorej sa nachádzali fľaštičky s obsahom podozrivej zelenej sušiny. „Predbežné výsledky expertízy, ktoré už máme k dispozícii, potvrdili, že ide o marihuanu a zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť niekoľko desiatok jednotlivých dávok drogy, ktorá je schopná ovplyvniť psychiku užívateľa, teda konzumenta,“ uviedla Mésarová.

Krajský policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie muža a spis predložil prokurátorovi. Obvinený Rožňavčan, ktorý sa tohto skutku dopustil „v podmienke“, je stíhaný väzobne.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a na Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM