Monika Hanigovská Magazín

Miro Žbirka sa počas života rozprával s kráľovnou: VYRAZILA mi dych, povedal o Alžbete II.

Úplne mi tým vyrazila dych, toto som vôbec nečakal, povedal o jej veličenstvu v minulosti slovenský spevák. O čom sa bavili medzi štyrmi očami?

Ilustračný obrázok k článku Miro Žbirka sa počas života rozprával s kráľovnou: VYRAZILA mi dych, povedal o Alžbete II.
82
Galéria
Zdroj: instagram.com/mirozbirka , TASR/Pavel Neubauer

Vedeli ste, že spevák Miro Žbirka patril do úzkej skupiny ľudí, ktorá mala tú česť nielen pozdraviť počas života britskú kráľovnú, ale sa s ňou aj rozprávať?

Stretnutie Alžbety II. so spevákom prebehlo v roku 2008, keď kráľovná prvýkrát pricestovala na Slovensko. O čom sa rozprávali?

Kráľovná najprv okomentovala jeho rodinu

„Očakával som, že pôjde len jedno z mnohých formálnych prijatí, ktoré kráľovná počas svojej návštevy absolvuje. Takže keď sa zastavila a priblížila sa ku mne, bol som v šoku. Stručne som jej porozprával našu rodinnú históriu, ako sa moja mama Angličanka vydala za manžela Slováka, prezradil v minulosti pre CNN Prima NEWS.

A kráľovná vtedy poznamenala: „To je dobrá kombinácia,“ vyzradil spevák.

Vopred si zistila, kto a čo je

Neostalo však len pritom. „A nakoniec sa ma kráľovná opýtala: „Vy spievate? Takže je jasné, že vedela, kto som a čím sa živým. Úplne mi tým vyrazila dych, toto som vôbec nečakal.“

Napriek tomu, že Meky absolvoval množstvo vystúpení, priznal sa, že mal trému. „Ale vôbec si nie som istý, či som v nervozite niečo nepokazil. Dúfajme, že to bolo v pohode,“ a povedal, že mal krátko pred stretnutím inštruktáž o dvorskej etikete.

Ako na neho pôsobila tak vzácna spoločnosť? „Kráľovná Alžbeta II. je veľmi príjemná dáma so zmyslom pre humor. Určite to nebolo strohé alebo možno dokonca neosobné. Bol to jeden z najsilnejších zážitkov v mojom živote,“ vyznal sa v minulosti Miro Žbirka.

Kým s kráľovnou Alžbetou II. sa svet rozlúči pohrebom v pondelok 19. septembra, 10. novembra bude prvé výročie smrti legendárneho Mekyho.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM