Kristína Kožiaková Zo Slovenska

Ministerstvo zahraničných vecí: V unesenom egyptskom lietadle by nemal byť žiaden Slovák

Na palube linkového lietadla uneseného v Egypte sa podľa dostupných informácií nenachádzal žiaden Slovák.Túto informáciu prezradil Juraj Tomaga, šéf Tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR. Ministerstvo situáciu naďalej preveruje.

Ilustračný obrázok k článku Ministerstvo zahraničných vecí: V unesenom egyptskom lietadle by nemal byť žiaden Slovák
Zdroj: TASR

Linkové lietadlo unesené v Egypte Airbus A320 s viac ako 80 ľuďmi na palube pristálo dnes na medzinárodnom letisku v Larnake na Cypre, uviedla polícia vo vysielaní cyperskej verejnoprávnej vysielacej spoločnosti RIK.

Egyptské ministerstvo civilného letectva potvrdilo, že vnútroštátny let číslo 181 spoločnosti EgyptAir, smerujúci z Alexandrie do Káhiry s 81 cestujúcimi na palube, uniesol cestujúci, ktorý tvrdil, že má na sebe opasok s výbušninami.

Kapitán tohto egyptského letu povedal predtým egyptským letovým dispečerom, že jeho lietadlo bolo unesené a že únoscovia žiadajú odkloniť let na Cyprus, napísala agentúra DPA.

Agentúra AP citovala nemenovaného cyperského predstaviteľa, podľa ktorého začali z lietadla vystupovať ženy a deti po tom, ako im únoscovia povolili odísť.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM