Aktualizované ESL Správy Zo Slovenska

Minister Krajčí: Slovensko je veľmoc antigénového testovania, ideme dobrou cestou

Minister zdravotníctva Marek Krajčí uviedol, že s pandémiou bojujeme lepšie ako viaceré okolité krajiny.

Ilustračný obrázok k článku Minister Krajčí: Slovensko je veľmoc antigénového testovania, ideme dobrou cestou
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Minister zdravotníctva Marek Krajčí dnes konečne ohlásil dobré správy. Uviedol, že pandémia už dosiahla vrchol a situácia sa postupne zlepšuje.

Porovnanie

Minister poďakoval všetkým ľuďom, ktorí dodržiavajú opatrenia a aj tým, ktorí sa pravidelne testujú. Naznačil, že slovenská cesta boja s pandémiou je úspešnejšia naši susedia.

„V krajinách okolo nás, ktoré zaviedli lockdowny skôr ako my, sa situácia nezlepšuje veľmi výrazne a je na zamyslenie, prečo je to tak,“ uviedol Marek Krajčí a ako príklad použil Rakúsko.

„Slovensko je veľmoc antigénového testovania, nikde inde nemajú toľko testovacích miest,“ dodal minister.

Najhoršie regióny

Pandemická situácia sa zlepšuje. Denná incidencia PCR testovanie výrazne klesá, rovnako ako 7-dňový priemer infikovaných.

„Najhoršie je na tom momentálne Dunajská Streda, Trnava a Hlohovec,“ dodal Marek Krajčí. Situácia v nemocniciach zatiaľ veľmi lepšia nie je, prognóza je podľa ministra dobrá.

Ak sa situácia nezhorší, už 1. februára by sa mohli otvoriť materské školy, prvý stupeň základných škôl, či koncové ročníky základných a stredných škôl. Krajčí vyjadril nádej, že Slovensko by sa mohlo v rámci COVID automatu od februára posunúť o stupeň k lepšiemu.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM