ELA Správy Rôzne

Mihál poukázal na CHYBU v zákone o rodičovskom príspevku: Mnohí rodičia naň NEMAJÚ nárok

Daňový odborník Jozef Mihál poukázal na chybu v zákone o rodičovskom príspevku. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku Mihál poukázal na CHYBU v zákone o rodičovskom príspevku: Mnohí rodičia naň NEMAJÚ nárok
Zdroj: pixabay.com

Predstavitelia Hlasu-SD presadili v parlamente návrh na zmenu zákona o rodičovskom príspevku ešte na jar minulého roka. Okruh rodičov oprávnených na získanie rodičovského príspevku sa tak od septembra 2023 rozšíril.

V súčasnej podobe sa týka to rodičov, ktorých deti vo veku 3 až 6 rokov neboli z kapacitných dôvodov prijaté do príslušnej materskej školy.

V praxi sa ukázalo, že rodiny s deťmi, ktoré dovŕšili tri roky, sa môžu ocitnúť v náročnej situácii. Na problém v zákone upozorňuje v príspevku na sociálnej sieti exminister, europoslanec a daňový odborník Jozef Mihál a pridáva konkrétny modelový príklad.

Táto situácia môže viesť k vážnym finančným a logistickým ťažkostiam pre rodiny, ktoré sa ocitnú bez príjmu z rodičovského príspevku počas čakania na zápis do materskej školy.

„O tom, že v zákone z dielne strany Hlas je takáto chyba, minister práce Tomáš veľmi dobre vie, veď je jeho spoluautorom. Čudujem sa, že ako minister nekoná a túto chybu doteraz neopravil. Rodiny s deťmi vo veku 3 rokov čakajú,“ píše Mihál.

Ilustračné foto

Pani Ivana je osamelá matka. Má synčeka Martina, a ten mal vo februári 2024 svoje tretie narodeniny. Do škôlky v obci,...

Posted by Daňové a odvodové tipy Jozefa Mihála on Wednesday, April 24, 2024
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM