han Politika

Matovič VYZVAL Korčoka, aby zostal vo vláde! Reakcia sulíkovcov: ODSTÚP ty, potom neodíde!

Zdá sa, že prieťahy medzi koaličnými stranami OĽANO a SaS sú poriadne vypäté!

Ilustračný obrázok k článku Matovič VYZVAL Korčoka, aby zostal vo vláde! Reakcia sulíkovcov: ODSTÚP ty, potom neodíde!
Zdroj: TASR/Daniel Veselský

Minister financií Igor Matovič sa na svojom Facebooku postavil za výzvu herca Milana Kňažka. Ten v komentároch pre portál Aktuality.sk nabáda Matoviča aj ministra hospodárstva Sulíka, nech presvedčia ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka v zotrvaní vo svojej funkcii.

Status Matoviča

„Zaujímavý postoj pána Kňažka. A keďže ma s Richardom priamo vyzýva k činu, výzvu prijímam aj takto verejne: Bol by som rád, ak by Ivan Korčok zostal súčasťou vlády a neodišiel spolu s ostatnými ministrami SaS,“ napísal Igor Matovič na sociálnej sieti.

Aká má na to dôvody? „Myslím, že ich Milan Kňažko pomenoval v komentári dostatočne. Navyše, pokiaľ sa dobre pamätám, s Ivanom sme nikdy nemali žiadny konflikt. A nad tých pár tvrdých slov pri minuloročnom a tohtoročnom povaľovaní vlády sa viem ľahúčko povzniesť. Rišo, si na rade,“ dodal Matovič.

Rýchla reakcia

Strana a Solidarita pomerne okamžite zareagovala. „SaS vyzýva Igora Matoviča, aby odstúpil zo svojej funkcie, ak má skutočný záujem na tom, aby Ivan Korčok ostal ministrom zahraničných vecí,“ píše strana v reakcii na status Igora Matoviča. Ďalej ešte poznamenáva, že ak sa tak nestane, v stredu všetci štyria ministri SaS podajú demisiu.

Vo vyjadrení SaS-ky znie aj toto: „Je to práve OĽaNO, ktoré by si malo zjednotniť, čo vlastne chce, keďže napríklad taký György Gyimesi pred pár hodinami napísal o Ivanovi Korčokovi, že je farizej. Farizejská je ale momentálne politika OĽANO.“


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zaujímavý postoj pána Kňažka … a keďže ma s Richardom priamo vyzýva k činu, výzvu príjmam aj takto verejne: Bol by som...

Posted by Igor Matovic on Monday, August 29, 2022
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM