Barbara Dallosová Správy Politika

Matovič vraj s lekármi KONČÍ: Prevártil sa mi žalúdok, viac s nimi NEROKUJEM!

Pokračujúce škriepky medzi vládou a lekárskymi odborármi sú už niekoľko týždňov témou číslo jeden. Po novom dáva minister financií od rokovaní ruky preč.

Ilustračný obrázok k článku Matovič vraj s lekármi KONČÍ: Prevártil sa mi žalúdok, viac s nimi NEROKUJEM!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Šéf OĽANO a minister financií Igor Matovič už viac nebude rokovať s Lekárskym odborovým združením (LOZ), dohodu necháva na premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽANO). Avizoval to v statuse na sociálnej sieti.

Necháva to na Hegera

„Budem chápať, keď im v niečom ustúpi, aj keď ich požiadavky už dávno presiahli hranicu boja za spravodlivú mzdu,“ zdôraznil šéf rezortu financií. Podotkol, že s odborármi rokoval približne 40 hodín.

Ako je už u ministra financií zvykom, nešetril emóciami. V rozsiahlom statuse spomenul svoje zlé skúsenosti so slovenskými lekármi pri zdravotných problémoch svojho otca či svojej dcéry. O lekárskych odborároch Matovič tvrdí, že chorý človek je pre nich len nástrojom na vydieranie pre vlastný prospech.

Silné slová

„Žalúdok sa mi definitívne prevrátil. Nie, nedokážem viac sedieť zoči-voči ľuďom, ktorí na rokovaní o sebe povedia, že sú "elita národa“ a zároveň cynicky, chladnokrvne a s ironickým úsmevom vám šplechnú do očí, že im je jedno, kto bude liečiť ľudí bojujúcich o život v nemocniciach po 1. decembri. Vraj, „to bude už váš problém“. Niečo tak odporné som ešte nezažil," posťažoval sa.

Vláda a lekárski odborári pokračujú v sobotu v rokovaniach na Úrade vlády SR. Obe strany deklarujú ochotu dohodnúť sa, nevyriešenou ostáva platová otázka. Minister financií na rokovaní nie je prítomný.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

SOM PN ... obrátil sa mi žalúdok Mal som 22. S mamou sme stáli pred operačnou sálou neurochirurgie na Kramároch. S...

Posted by Igor Matovic on Saturday, November 26, 2022

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM