MI Politika

Matovič termín na očkovanie DOSTAL! Prečo tvrdí, že nie?

Minister zdravotníctva potvrdil, že šéf OĽaNO skutočne dostal pridelený termín na očkovanie Sputnikom V, a to v rovnaký deň, ako sa sťažoval, že ho nemá.

Ilustračný obrázok k článku Matovič termín na očkovanie DOSTAL! Prečo tvrdí, že nie?
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Ťažko povedať, či si len Igor Matovič v stredu 21. júla od rána neskontroloval mobil alebo klamal. Každopádne, jeho slová o tom, že systém registrácie na očkovanie je pofidérny, pretože stále nedostal termín, nie sú pravdivé.

Na poslednú chvíľu

Novinári dlhšiu dobu kládli Igorovi Matovičovi otázku, kedy sa dá zaočkovať. Najprv sa vykrúcal, potom tvrdil, že čaká na okamih, keď sa bude môcť ísť dať zaočkovať spolu s dcérou. Až nakoniec prišla možnosť dať sa zaočkovať Sputnikom V, ktorý osobne na Slovensko nechal priviezť.

Zaregistrovať sa na ruskú vakcínu stihol zrejme na poslednú chvíľu. Bolo to možné len do konca júna, a že tak urobil, potvrdil novinárom až 2. júla. Stále sa však vykrúcal pri otázke, či sa po registrácii nechá aj pichnúť. Napokon v stredu 21. júla novinárov odbil s tým, že stále nedostal termín na očkovanie.

„Považujem to za pofidérne. Budem sa pýtať ministra zdravotníctva, ako je to možné,“ uviedol Igor Matovič.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský neváhal a okamžite nechal preveriť, či niekto pochybil pri prideľovaní termínu na očkovanie pre ministra financií. Odpoveď prišla jednoznačná.

Viac o očkovaní a pandémii

Termín dostal

Vladimír Lengvarský odpovedal na otázku, prečo Igor Matovič stále nemá termín na podanie ruskej vakcíny v rozhovore pre konzervatívny portál Postoj.

„Nie je to pravda. Termín dostal dnes 21. júla. Dal som to preveriť. Odoslanie termínu z NCZI bolo už ráno,“ uviedol minister zdravotníctva.

Redaktor sa ho hneď spýtal, ako si vysvetľuje Matovičove slová, že termín na očkovanie nedostal. Minister zdravotníctva však nechcel prilievať olej do ohňa. „Možno si len neprečítal správu, nechcem sa do toho viac miešať,“ odpovedal.

Je evidentné, že Igor Matovič už dlhšie verejne napáda a spochybňuje kroky svojho straníckeho nominanta v kresle ministra zdravotníctva. Pôvodný Lengvarského návrh na zvýhodňovanie očkovaných v rôznych verejných prevádzkach označil Matovič za chybu a podporil jeho stiahnutie, hoci vláda ho schválila.

Matovič tiež odmieta Lengvarskému poskytnúť peniaze na očkovaciu kampaň, vyčítal mu jeho personálne zmeny na ministerstve a slabú podporu využitia Sputnika V. Na jeho prípadné odvolanie však nemá priamy dosah. To môže urobiť len premiér Eduard Heger.

Dôležité aktuality

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM