Aktualizované Politika

Nečakaný ŠOK: Matovič podá DEMISIU! Od Sulíkovej SaS ale požaduje DVE veci

Igor Matovič (OĽANO) ponúka SaS svoju demisiu na post ministra financií.

Ilustračný obrázok k článku Nečakaný ŠOK: Matovič podá DEMISIU! Od Sulíkovej SaS ale požaduje DVE veci
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Žiada za to stiahnutie podpisov pod návrh na vyslovenie nedôvery vláde a podporu štátnemu rozpočtu. Uviedol to na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Ponuka pre Sulíka

„Moja ponuka platí, ak poslanci SaS stiahnu podpisy pod návrh na vyslovenie nedôvery vláde a podporia predložený návrh štátneho rozpočtu, čím ľudia prestanú byť rukojemníkmi politických hier,“ povedal Matovič.

Skonštatoval, že do politiky vstúpil s hlavnými cieľmi odstaviť skorumpovaných politikov od moci a zachránené financie dať najmä rodinám s deťmi.

„Nikdy neustupujem zlu, ale ešte viac mi záleží na rukojemníkoch. Dnes sú rukojemníkmi všetci ľudia na Slovensku,“ dodal. Povalenie vlády v tomto čase podľa jeho slov spôsobí totálny chaos a neschválený štátny rozpočet ekonomické škody.

Matovič pripomenul aj sľub SaS, že bude konštruktívnou opozíciou. „O 17.00 h rozhodnú o osude koalície hlasy skorumpovanej mafie, voči ktorej sme svojho času spolu bojovali. Rozhodnú hlasy ľudí, ktorých sami nazývajú fašistami. A úplne rozhodujúci hlas bude patriť človeku, ktorému sa z noci do rána obrátilo záhadne svedomie,“ tvrdí líder OĽANO.

Heger reaguje

Premiér Eduard Heger (OĽANO) verí, že ak strane SaS záleží na Slovensku a občanoch, prijme ponuku ministra financií Igora Matoviča (OĽANO). Heger to považuje za férovú ponuku.

Zároveň oznámil, že o 12.00 h sa stretáva so šéfom SaS Richardom Sulíkom.

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM