Barbara Dallosová Správy Politika

Matovič ako minister KONČÍ: Aspoň doma prerobím kuchyňu, už by sa patrilo, reagoval

Igor Matovič sľúbil, že ak prejde rozpočet, vzdá sa ministerského kresla. Pri oznámení z odchodu z funkcie mal dobrú náladu.

Ilustračný obrázok k článku Matovič ako minister KONČÍ: Aspoň doma prerobím kuchyňu, už by sa patrilo, reagoval
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Dočasne poverený podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič (OĽANO) potvrdil, že opustí pozíciu ministra financií. Na tlačovej konferencii po boku premiéra Eduarda Hegera povedal, že odstupuje veľmi rád, aby ľudia mohli mať pekné Vianoce.

Matovič odchádza

Eduard Heger uviedol, že v piatok požiada prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby vzala Igorovi Matovičovi poverenie riadiť ministerstvo financií. Matovič vraj zatiaľ nevie, či sa vráti do parlamentu. Ako povedal novinárom, funkcie ho nezaujímajú a nikdy ho nezaujímali.

Zažartoval tiež, že bude mať konečne čas dokončiť prerábku kuchyne, ktorú začal ešte pred voľbami. „Už by sa patrilo,“ dodal.

Igor Matovič na tlačovke ako obvykle nešetril kritikou svojich politických rivalov. Roberta Fica a Petra Pellegriniho nazval „lúzrami“ a časť svojho prejavu venoval aj Richardovi Sulíkovi.

Rozpočet v číslach

Deficit verejných financií SR by mal v budúcom roku vzrásť na 6,44 % hrubého domáceho produktu (HDP) z tohtoročných takmer 5 %. Deficit očistený o dočasné vplyvy budúci rok zodpovedá úrovni 3,1 % HDP, čo je blízko odhadu aktuálneho roka (2,9 % HDP).

Príjmy štátneho rozpočtu majú predstavovať 26,699 miliardy eur a výdavky 35,041 miliardy eur. Hotovostný schodok rozpočtu má v budúcom roku dosiahnuť 8,3 miliardy eur.

Celkové príjmy verejnej správy by mali v budúcom roku dosiahnuť 50,579 miliardy eur a výdavky 58,451 miliardy eur, s deficitom na úrovni 7,9 miliardy eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM