TOS Lifestyle

Máte odložené MLIEKO vo dverách chladničky? Podľa odborníka to NIE JE dobrý nápad

Začínajú sa množiť názory, že mlieko nepatrí do dvier chladničky. Reakcie ľudí sú rozporuplné.

Ilustračný obrázok k článku Máte odložené MLIEKO vo dverách chladničky? Podľa odborníka to NIE JE dobrý nápad
Zdroj: Dnes24.sk

Aj keď chlad pomáha udržiavať potraviny dlhšie čerstvé, môže niekedy spôsobiť aj škodu. Práve z tohto dôvodu výrobcovia chladničiek navrhujú zariadenia tak, aby umožňovali optimálne skladovacie podmienky pre rôzne typy potravín, pričom každá časť je určená pre špecifické produkty.

Je to tak aj u vás?

Množstvo domácností využíva priestor na vnútornej strane dverí chladničky okrem iného na fľašu, resp. krabičku mlieka.

Jeden z populárnych účtov na TikToku, ktorý sa venuje praktickým tipom pre každodenný život, ako šetriť a nevyhadzovať zbytočne von oknom peniaze, však upozorňuje na to, že toto nie je to pravé miesto v chladničke pre mlieko.

Odporúča miesto viac vzadu, keďže v okolí dvier, ktoré sa často otvárajú, je teplejší vzduch a tým sa skracuje jeho trvanlivosť.

Sekunda k sekunde…

Týmto videom sa rozprúdila veľká diskusia, mnohí tomuto názoru nemôžu prísť na chuť. Autor videa na margo komentára, že dvere sú otvorené dve maximálne desať sekúnd uviedol, že sa tento čas násobí, koľkokrát sa otvoria počas dňa.

Niektorí sa na tom aj pobavili. „Naozaj to funguje. Mlieko odkladám v chladničke úplne vzadu a deti ho nevedia nájsť, takže vydrží dlhšie,“ uviedol jeden z používateľov.

Faktom však je, že na rovnakú vec už upozornili viacerí, napríklad aj spoluzakladateľka britskej aplikácie zameranej na problematiku plytvania potravinami Tessa Clarkeová. Aj podľa nej mlieko nepatrí do dverí chladničky, ale malo by sa skladovať v jej zadnej časti.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM