Monika Hanigovská Magazín

Máte neodolateľnú chuť na SLADKÉ? Pravdepodobne vás ovládajú KVASINKY a takto ŠKODIA

Neviete si svoj deň predstaviť bez sladkého? A aj keď odolávate, neskôr si doprajete? Možno aj vy patríte k tým, ktorí trpia premnoženými kvasinkami.

Ilustračný obrázok k článku Máte neodolateľnú chuť na SLADKÉ? Pravdepodobne vás ovládajú KVASINKY a takto ŠKODIA
Zdroj: pixabay.com

Neviete si deň predstaviť bez koláčika, obľúbených sušienok alebo niečoho sladkého? Je pravdepodobné, že máte v tele premnožené kvasinky, ktoré si sacharidy vyžadujú.

Na vaše pochúťky reagujú niektoré druhy kvasiniek, najznámejšia Candida albicans. Ak prijímate veľa sladkostí, a teda aj sacharidov, začnú sa kvasinky nekontrolovateľne množiť.

Pozor aj na alkohol a stravu bohatú na bielu múku, aj to ich dokáže naštartovať.

Nerozhnevajte si ich

Candida albicans je prírodná kvasinka, ktorá je zdraviu prospešná a v zdravom tele tvorí približne 10% až 15% črevnej flóry. Ak sa však premnoží, dokáže vás nepríjemne potrápiť. Ako sa prejavuje?

  • ženy sa často sťažujú na gynekologické problémy
  • infekcia mužských intímnych partií
  • nadúvanie
  • problémy s trávením
  • zápach z úst
  • chorobu ústnej dutiny
  • zmeny nálad

Zdraviu prospešné kvasinky vám naraz začnú škodiť aj vtedy, ak trpíte oslabenou imunitou, nedostatkom spánku, nadmerným stresom alebo užívate niektoré druhy antibiotík.

Protikvasinková diéta

Ak zažívate vyššie uvedené problémy, zabojujte protikvasinkovou diétou. Pokúste sa stravovať tak, aby ste v jedle obmedzili jednoduché cukry a bielu múku. Doprajte si viac vlákniny a probiotík, vylúčte alkohol a povedzte nie polotovarom.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM