Správy Zo Slovenska

Máte doma tento pohár? Do koša s ním! Hygienici VARUJÚ pred nebezpečným výrobkom

Výrobok sťahujú z trhu, niekde na pultoch naň ale stále môžete naraziť. Nekupujte ho a ak ho máte doma, nepoužívajte ho.

Ilustračný obrázok k článku Máte doma tento pohár? Do koša s ním! Hygienici VARUJÚ pred nebezpečným výrobkom
2
Galéria

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nevyhovujúci výrobok Kelímok bio konopie 35 percent, ktorý obsahuje konopné prísady. Výrobok bol hlásený do systému rýchleho varovania pre potraviny a krmivá (RASFF). TASR o tom informoval Marek Eliáš z odboru komunikácie úradu.

Obsahuje konope

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Prešove nariadil stiahnutie Kelímku bio konopie z trhu v SR.

„Keďže sa tento výrobok ešte môže nachádzať na trhu v SR, odporúčame spotrebiteľom, aby tento výrobok nekupovali, už zakúpený výrobok nepoužívali a prípadne ho vrátili do miesta predaja,“ poradil Eliáš. Výrobok nie je z dôvodu prítomnosti zložky konope v súlade s požiadavkami nariadenia Komisie o plastových materiáloch a predmetoch prichádzajúcich do kontaktu s potravinami.

Zdravotné riziko

„Použitie konope a iných nepovolených rastlinných prísad v plastových materiáloch, prichádzajúcich do kontaktu s potravinami, môže predstavovať riziko pre ľudské zdravie, ku ktorému môže dôjsť pri rýchlejšej degradácii niektorých plastov,“ vysvetlil Eliáš. To môže podľa ÚVZ viesť k migrácii niektorých látok do potravín v množstvách, ktoré prekračujú povolené limity.

Výrobcom nevyhovujúceho výrobku Kelímok bio konopie 35 percent (PL KUBEK BAILANGO 0,3 l HEMP) 20012 s EAN kódom 590 3456 102 180 je Practic a jeho dodávateľom je PRACTIC sp. z.o.o. S.K.A., Poľsko, www.practic.com.pl.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Titul. foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

⚠️Upozorňujeme na nepovolené použitie konope vo výrobku – Kelímok bio konopie 35 % Na základe vykonanej úradnej...

Posted by Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky on Wednesday, December 21, 2022
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM