Monika Hanigovská Magazín

Martin má netradičných kamošov na túry: Gumenými medvedíkmi baví doma i v zahraničí!

Kto by to bol povedal, že gumoví mackovia dokážu poslúžiť aj inak ako sladká dobrota. Martin ich so sebou berie na túry.

Ilustračný obrázok k článku Martin má netradičných kamošov na túry: Gumenými medvedíkmi baví doma i v zahraničí!
22
Galéria
Zdroj: Martin Gáborík

Martina zo Žiliny sprevádzajú po turistických chodníčkoch doma aj v zahraničí skutočne nezvyčajní parťáci. Už osem rokov si na cesty berie gumových medvedíkov.

Známa želatínová pochúťka však neskončí v jeho žalúdku. Vždy, keď ich vytiahne z ruksaka, turisti naokolo sú pobavení.

Často cestujú

Martin je kuchár a už 14 rokov pečie pizzu. Pri piecke ľuďom rád predvádza kúsky s vyhadzovaním cesta nad hlavu a zábava mu nie je cudzia ani mimo kuchyne.

„Chcel som pobaviť aj ostatných. A hlavne, ide aj tak o krásu prírody. Samozrejme, že keď ich fotím, tak sa ľudia pousmejú a dívajú sa, že čo to robím. Potom sa prihovoria a povedia, že je to milé,“ povedal pre Dnes24 Martin Gáborík.

Jeho medvede sa ocitli v rôznych krásnych slovenských lokalitách, no stihli pózovať i v zahraničí. Sú už celkom scestovaní.

„Medvede boli hlavne na Slovensku, v podstate všade, kde sme išli na turistiku. Napríklad v Malej Fatre, Roháči, Vysokých Tatrách, Slovenskom raji,“ pochválil sa.

Pózovali aj v Slovinsku, a to na Predjamskom hrade, dostali sa na Plitvické jazerá, neroztopili sa ani v Taliansku na zámku Miramare a neutopili sa ani pri jazere Lago di Garda. „Potom absolvovali okruh po Rumunsku,“ usmeje sa.

Článok pokračuje pod fotografiou.

Zdroj: Martin Gáborík

Na chvíľu onemel

Martin s nimi zažil aj situácie, pri ktorých si s radosťou vydýchnete. „Keď sme išli z Kľaku, stretol som dole kamaráta a ten sa ma pýtal, že ako je tam hore. Odpovedal som mu, že som stretol medvede. V tej chvíli až onemel a so strachom v očiach sa má opýtal, že kde,“ spomína, no svojho kamaráta nenechal dlho trápiť sa.

„Moja pohotová odpoveď znela, že tu, pričom som ich vytiahol rovno z vrecka,“ smeje sa aj dnes na príhode milovník prírody, ktorý ak nebehá s medveďmi naprieč Slovenskom, tak baví ľudí svojskou prípravou pizze v jednej zo žilinských pivární.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Čo sa deje na Slovensku?

Martin a jeho parťáci na cestách
22
Galéria
Zdroj: Martin Gáborík
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM