Politika

Malo priniesť zmier, skončilo sa FIASKOM! Stretnutie lídrov strán sa v utorok neuskutoční

Stretnutie lídrov parlamentných strán s Čaputovou a Pellegrinim sa v utorok neuskutoční.

Ilustračný obrázok k článku Malo priniesť zmier, skončilo sa FIASKOM! Stretnutie lídrov strán sa v utorok neuskutoční
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Stretnutie prezidentky SR Zuzany Čaputovej a zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho so zástupcami parlamentných strán sa v utorok (21. 5.) popoludní neuskutoční. O prípadnom novom termíne budú včas informovať. TASR o tom informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

Čo sa stalo?

„Plánované spoločné stretnutie prezidentky Zuzany Čaputovej a zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho so zástupcami parlamentných strán sa vzhľadom na medializované vyhlásenia niektorých lídrov zajtra popoludní neuskutoční,“ uviedol Strižinec.

Hlava štátu je podľa jej hovorcu naďalej presvedčená, že najdôležitejšie je upokojiť spoločenskú situáciu. Rešpektuje, že si to vyžaduje nielen čas, ale aj trpezlivosť.

Chceli upokojiť situáciu

Prezidentka a jej nástupca vo štvrtok (16. 5.) informovali, že do Prezidentského paláca pozvú lídrov všetkých parlamentných politických strán.

Chcú tak podľa vlastných slov po pokuse o vraždu premiéra Roberta Fica (Smer-SD) upokojiť situáciu a odmietnuť násilie. Vyzvali tiež všetky strany, aby načas prerušili alebo výrazne utlmili kampaň pred blížiacimi sa eurovoľbami.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM