Rastislav Búgel Zo zahraničia

Malá HRDINKA: Šesťročné dievčatko vbehlo do HORIACEHO domu, zachránilo mamu aj súrodencov

Keď 6-ročné dievčatko uvidelo dym, nedokázali ho zastaviť ani susedia. Vbehla do horiaceho domu a zachránila svoju rodinu.

Ilustračný obrázok k článku Malá HRDINKA: Šesťročné dievčatko vbehlo do HORIACEHO domu, zachránilo mamu aj súrodencov
Zdroj: Unsplash.com

6-ročná Olivia Pattersonová z anglickej dediny Riccall sa stala hrdinkou, ktorej príbeh obletel celý svet. Ako na základe správy BBC informovali novinky.cz, dievčatko sa začiatkom apríla hralo vonku s kamarátkou, keď si všimla, že zo strechy ich a aj susedného domu stúpa hustý dym.

Neváhala ani sekundu.

Vbehla do horiaceho domu a zobudila mamu a mladších súrodencov, ktorí si v tom čase dopriavali poobedný spánok. „Rýchlo von! Rýchlo von, dom horí,“ kričala Olivia.

Myslela aj na súrodencov

Dievčatko sa neskôr britskému portálu zverilo, že nevedelo, čo si počať, a tak o tom išla rovno povedať spiacej mame. Mamička dodala, že keď ju dievča prebudilo, hneď jej pripomenulo, nech von vyvedie aj dvoch súrodencov.

Nedala sa zastaviť

„Vôbec som nemohla uveriť, že tam vbehla. Susedia neskôr hovorili, že sa Oliviu pokúšali zastaviť, ale ona vedela, že sme vnútri,“ vraví matka.

Po chvíli sa na miesto dostali aj hasiči, ktorí požiar uhasili. Rodina sa ale dočasne musela uskromniť a presunúť do náhradného ubytovania.

„Som veľmi rada, že sa to stalo počas dňa, pretože nám zlyhal požiarny alarm,“ dodala hrdá mamička.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM