han Zo zahraničia

MAĎARSKÝ projekt je všetkým na smiech: Chodník v korunách stromov, ale bez lesa!

Niekedy sa aj majster tesár utne, alebo to majstri nedomysleli! Tak nejako to vyzerá s projektom 50 metrov dlhého chodníka v korunách stromov.

Ilustračný obrázok k článku MAĎARSKÝ projekt je všetkým na smiech: Chodník v korunách stromov, ale bez lesa!
4
Galéria

„Starosta obce Nyírmártonfalva na východe Maďarska nechal za peniaze z Európskej únie – približne 170-tisíc eur, postaviť približne päťdesiat metrov dlhý drevený chodník v korunách stromov,“ informuje český portál idnes.cz?.

„Háčik je v tom, že ešte predtým okolitý les vyrúbali a úplne vysekali, a tak sa teraz drevená konštrukcia turistickej atrakcie nachádza tyčí uprostred ničoho,“ dodáva spomínaný web.

Vyjadrenie, ktoré pobaví

„Projekt nevyžadoval, aby okolo chodníku bol les,“ nechal sa počuť o chodníku v korunách stromov bez stromov starosta obce maďarskej televízii. Les sa podľa neho musel vyrúbať, aby boli peniaze na spolufinancovanie investície, pretože medzi podaním žiadosti o grant a schválením projektu ceny v stavebníctve stúpli.

To vlastne znamená, že vlastne za to môže Brusel.

Starosta sľúbil, že chodník bude čoskoro obklopený lesom, keďže začali s vysádzaním sadeníc rýchlorastúcich stromov. Lesníci však kontrujú, že také niečo potrvá niekoľko desiatok rokov.

Ďalšie aktuálne témy

Chodník stromov v Maďarsku
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM