Zo zahraničia

Má sa svet BÁŤ? Putin chystá dôležité oznámenie, tvrdí ruská štátna televízia

Ruský prezident Vladimir Putin prednesie budúci týždeň počas schôdze na ruskom ministerstve obrany dôležité vyhlásenie, uviedla v nedeľu ruská štátna televízia Rossija-1.

Ilustračný obrázok k článku Má sa svet BÁŤ? Putin chystá dôležité oznámenie, tvrdí ruská štátna televízia
Zdroj: TASR/AP

TASR správu prevzala od agentúry DPA. „Čakáme na dôležité oznámenia,“ uviedol v nedeľňajšom vysielaní televíznej relácie Moskva. Kremeľ. Putin. moderátor Pavel Zarubin.

Podľa spomínanej relácie bude Putin predsedať každoročnej schôdzke na ruskom ministerstve obrany, ktorej presný dátum zatiaľ nie je známy.

V pondelok však Putina očakávajú v bieloruskom Minsku, kde má rokovať s tamojším prezidentom Alexandrom Lukašenkom, poukazuje DPA.

Šéf Kremľa už na minulotýždňovom zasadnutí vlády žiadal upravenie plánov na vyzbrojovanie. Podľa agentúry DPA je možné, že Putin bude tlačiť na zmenu ruskej ekonomiky smerom k vojnovému hospodárstvu, keďže ruská armáda má v čase vojny na Ukrajine problémy so zásobovaním.

Putin sa však téme konfliktu na Ukrajine v posledných týždňoch vzhľadom na pretrvávajúce problémy vyhýba a zrušil aj svoju každoročnú tlačovú konferenciu, na ktorej odpovedá na otázky médií a verejnosti, píše DPA.

Súvisiace články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM