Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Lyžovačka sa zmenila na TRAGÉDIU: Po zrážke na svahu zomrel len osemročný chlapček!

Chlapca najprv ratovali ostatní lyžiari a do nemocnice ho prevážali leteckí záchranári. Nakoniec sa potvrdili najhoršie obavy.

Ilustračný obrázok k článku Lyžovačka sa zmenila na TRAGÉDIU: Po zrážke na svahu zomrel len osemročný chlapček!
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

V lyžiarskom stredisku Snowparadise vo Veľkej Rači došlo ešte v piatok (10. 2.) k vážnej kolízii lyžiarov. Jedným z nich bol len osemročný chlapec. Ten po pár dňoch, žiaľ, zraneniam podľahol. O prípade informuje portál Aktuality.sk.

Mladučká obeť

Chlapca najprv prepravili skútrom a následne vrtuľníkom do nemocnice v Martine. Hovorkyňa nemocnice Katarína Kapustová pre Aktuality.sk potvrdila, že dieťa zraneniam podľahlo. „Bližšie informácie neposkytujeme, nakoľko nemáme súhlas rodičov,“ dodala.

Hoci chlapec zostal po zrážke nehybne ležať, lyžiar, s ktorým sa zrazil, pokračoval v jazde a neposkytol mu prvú pomoc. Dieťaťu pomohli až ostatní lyžiari a začali ho resuscitovať. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Časté zrážky

Stredisko Snowparadise po tragédii apeluje na lyžiarov, aby si prečítali znenie Bieleho kódexu, kde sú zásady bezpečného správania sa na zjazdových tratiach.

Správy o častých zrážkach na svahoch potvrdzujú aj členovia Tatranskej horskej služby – dobrovoľného zboru (THS-DZ). Tí len počas víkendu zasahovali v Tatrách 17-krát.

„Na Štrbskom Plese a v Bachledovej doline došlo počas víkendu k viac ako desiatim úrazom. Alarmujúce je, že v oboch strediskách viac ako 80 percent úrazov bolo zapríčinených zrážkou dvoch lyžiarov,“ skonštatoval František Mrázik z THS-DZ.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM