Katarína Oravská Rôzne

Ľudia dvíhali hlavy do nebies: Na vrchol Chopku letel 1,5 tonový trojhlavý drak!

Legendami opradený drak Demián sa po piatich dlhých mesiacoch konečne odhodlal na prelet z polovice kopca priamo na vrchol Chopku. Nové sídlo 1,5 tonového trojhlavého draka je vo výške 2 004 metrov nad morom.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia dvíhali hlavy do nebies: Na vrchol Chopku letel 1,5 tonový trojhlavý drak!
Zdroj: Dnes24.sk

Drak Demián ako symbol Demänovskej doliny, ktorý ju ochraňuje a stráži, dorazil na vrcholovú stanicu lanoviek funitel na Chopku. Keďže trojmetrový Demián je ešte mláďa, ktoré sa stále učí lietať, do nového hniezda mu tak trochu pomohli – a to helikoptérou. „Posádka s naloženým drakom letela mimo zjazdovky, zabezpečili sme trasu preletu na Chopok. Drak bol zavesený na 4 nosných lanách, ktoré mali nosnosť 12 ton, teda desaťnásobne viac ako vážil drak,“ uviedol Michal Orolín zo spoločnosti Tech-mont helicopter company.

Od momentu osadenia draka pútal nový osídlenec pozornosť všetkých návštevníkov Chopku. Krstným otcom draka sa stali český herec Bolek Polívka a Zuzana Norisová, ktorí boli v Jasnej predstaviť novú českú komédiu Hodinový manžel a stihli navštíviť aj miesta, kde sa nakrúcali zábery z filmu. Draka pokrstili symbolicky – veľkou mašľou. Na nakrúcanie v Jasnej si na predpremiére pospomínali herci takto: „Pôvodne som mal hrať vlekára, ale nakoniec sa to zmenilo, dostal som väčšiu postavu. Niekedy sa v živote cítim ako hodinový manžel, najmä, keď sa tak hodinovo doma zdržujem. V rodine máme malý prírastok, tak verím, že sa to aspoň raz na sviatky otočí, dúfam, že Vianoce budú tráviť teraz mňa,“ pousmial sa nad otázkou ako bude tráviť najkrajšie sviatky v roku, herec Lukáš Latinák.

„Najintenzívnejší zážitok som mala na lanovke, kde sme spolu s Davidom Novotným mrzli, scéna sa točila na odstavenej lanovke v októbri a ja som bola iba v župane a pančuškách celú tu cestu. Nemohla som rozprávať, vystúpila som z lanovky a podlomili sa mi nohy. Zima sa dá vydržať, keď sú nohy v teple, ja som mala na nohách wellnesové papučky, bolo to niečo strašné, ale na obraze to bude aspoň autentické,“ uviedla herečka Zuzana Norisová.

„Film je príjemný, vždy ma bavilo točiť zábavné, chytré a veselé filmy, ktoré majú humor a nehu. Vo filme sa mi páčil Andy Hryc, ktorý hral lanovkára a v jednej scéne lanovku nečakane vypol. Boli sme dobrá partia, len ten šialený vietor a tatranská zima nám dali poriadne zabrať,“ reagoval na natáčanie v Jasnej Bolek Polívka.

Foto: Tatry Mountain Resorts, Juraj Meško, Peter Kováč, Marek Hajkovský

Na Chopok letel 1,5 tonový trojhlavý drak!
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM