Monika Hanigovská Zo Slovenska

LACNÝ reťazec z Ruska chce predávať na Slovensku: Nerobí si starosti so sankciami, ČO má v pláne?

Ruský diskontný reťazec Mere nezmenil názor ani pre vojnu na Ukrajine. Chcel by otvoriť na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku LACNÝ reťazec z Ruska chce predávať na Slovensku: Nerobí si starosti so sankciami, ČO má v pláne?
Zdroj: YouTube.com/Reprofoto Starej Fotr

Ruský obchodný reťazec Mere nie je v Európe žiadnou novinkou a nájsť ho možno napríklad v Českej republike. Maloobchodný predajca už pred rokom oznamoval, že chce vstúpiť na slovenský trh. Informovali sme vás o tom vo februári 2022. Firma, ktorá sa zameriava na predaj lacného tovaru, to neprehodnotila ani po prepuknutí vojny na Ukrajine.

Chcú prísť už tento rok

„Stále platí, že chceme tento rok otvoriť obchody aj na Slovensku,“ povedala pre TVNOVINY.sk manažérka nákupu Mere Natalia Sinkina. Tá zároveň uviedla, že aktuálne naberajú ľudí na druhé oddelenie v Ostrave, ktoré by malo zastrešovať aj Slovensko. Budú aj v tomto prípade lákať na nízke ceny.

Ako informuje ruský reťazec Mere na svojom webe, zákazníkom ponúka najnižšie možné ceny, ktoré získava vďaka priamej spolupráci s výrobcami, prísnej kontrole nákladov a minimálnym prirážkam.

Aj slovenské značky

„Naše ceny sa pohybujú v nízkom a strednom segmente, prémiový u nás nenájdete. Sme schopní predávať aj výrobky s blížiacim sa dátumom minimálnej trvanlivosti, čomu zodpovedá aj jeho cena,“ vysvetlila Sinkina pre tamojší portál.

Mere si nerobí starosti ani so sankciami ÉU. Ako prezradila manažérka, diskont má totiž v pláne na našom území vystupovať ako slovenská firma, ktorá zastrešuje 80 percent dodávateľov z Európskej únie.

V českej pobočke reťazca je možné zakúpiť napríklad aj slovenské produkty. Mere ponúka okrem potravín aj drogériu, textil či produkty pre domácich miláčikov.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM