ELA Správy Zo Slovenska

Kvôli POHORŠENÝM veriacim zrušili technoparty: V zábave videli DIABLA, prosili o Božiu pomoc

Čierny deň pre techno kultúru. Takto označili party, ktorá sa mala konať posledný aprílový deň a musela ustúpiť pohoršeným veriacim.

Ilustračný obrázok k článku Kvôli POHORŠENÝM veriacim zrušili technoparty: V zábave videli DIABLA, prosili o Božiu pomoc
Zdroj: pixabay.com

V hudobnom klube Imperia v Námestove sa v utorok večer mala konať technoparty s týmto žánrom. Ľudí mali baviť známe mená z techno-scény ako Spacer, Trezor, Dr. Sound, Levre či Diente. Akcia však bola nečakane zrušená, upozornil Žiliňák.sk.

Pohoršení veriaci

„Vážení fanúšikovia, s obrovskou ľútosťou vám musíme oznámiť, že zajtrajšia zastávka v Námestove bola na poslednú chvíľu zrušená, ako reakcia na podnet cirkevnej obce a na iniciatívu občanov mesta Námestovo,“ uvádza Redroom label, ktorý je organizátorom ak­cie.

Dôvodom náhleho zrušenia bolo pohoršenie vyvolané marketingovým pomenovaním turné, obsahujúcim prívlastok „Diablo“.

Veriaci sa rozhodli proti akcii zakročiť všetkými možnými spôsobmi, pričom viackrát telefonicky kontaktovali aj obľúbený klub. Ten bol nakoniec donútený akciu zrušiť.

Modlili sa

Rímskokatolícka farnosť Námestovo zverejnila oznam, v ktorom veriacich vyzývala k účasti na „Noci modlitby“. Tá mala začať vo večerných hodinách približne v čase, ako aj spomínané Diablo tour.

Na tento účel by bola vykonaná moderovaná adorácia so Sviatosťou oltárnou a o polnoci mala v kostole odznieť aj spoločná modlitba posvätného ruženca.

„Úmyslom adorácie je, aby sa mladí ľudia pri zábave neotvárali zlu. Modlitbou a adoráciou chceme reagovať na nebezpečnú formu zábavy mladých v našom meste a farnosti, tzv. Diablo tour, ktorá sa koná práve v túto noc. Keďže sa nejedná o žiadnu nevinnú zábavu, budeme sa v sile jednoty nášho farského spoločenstva v tom istom čase modliť a s dôverou prosiť o Božiu pomoc a ochranu pred silami Zla,“ uvádza farnosť na webe.

Na vyjadrenia zareagoval aj samotný organizátor akcie. Všetkých znepokojených obyvateľov mesta ubezpečil, že v rámci svojich podujatí nepraktikuje žiadne aktivity spojené so satanizmom.

„Svojimi akciami sa iba snažíme mladým ľuďom priblížiť techno kultúru. V našom úmysle nikdy nebolo pohoršiť akúkoľvek etnickú, národnostnú či náboženskú skupinu. Naopak, našou dlhodobou víziou je spájať ľudí s vášňou pre tento hudobný žáner a budovať komunitu, v ktorej sa každý bude cítiť tolerovaný a v bezpečí,“ uviedol na instagrame.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM