Magazín

KURIOZITA DŇA: Východniarska burza kuriozít sa zmenila na vulgarizmy

Agresivita ľudí v dnešnej dobe nepozná hraníc. Už aj na prvý pohľad obyčajné podujatie môže priniesť spŕšku nepríjemností, a to priamo v centre Prešova.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Východniarska burza kuriozít sa zmenila na vulgarizmy
Foto: Ľubomír Hudačko

Kto by to bol povedal, že aj Burza starožitností a kuriozít naberie prvy nepríjemností a agresivity. Svoje o tom vie organizátor podujatia, prešovské PKO, ktoré o tom informuje na sociálnej sieti.

Nerovný povrch

„Po dôkladnom zvážení sme sa ju rozhodli presunúť z pešej zóny popri parku do priestoru pred Konkatedrálu sv. Mikuláša. Veľká vďaka patrí dekanovi Jozefovi Dronzekovi, ktorý nás pri tomto rozhodnutí podporil, MsÚ za administratívnu podporu a predajcom, ktorí dôvody pre presun pochopili a popasovali sa s nerovným povrchom,“ uviedli z PKO Prešov na sociálnej sieti.

Napriek zvládnutej príprave a slnečnému počasiu však burza nebola pre organizátorov jednoduchá.

Osočovanie a vulgarizmy

„Pri organizovaní podujatí v interieri aj v exteriéri sa musíme riadiť podmienkami covid automatu. Okres Prešov je červený, podujatia aj v exteriéri tak musíme obmedziť do režimu OTP. Museli sme žiadať od návštevníkov, aby sa preukázali očkovaním, negatívnym testom alebo potvrdením o prekonaní ochorenia,“ vysvetlili z prešovského PKO dôvod, ktorý sa stal terčom nepríjemných situácií.

„Uvedomujeme si, že žiadať tieto potvrdenia nie je pre nikoho príjemné. Sme veľmi vďační všetkým, ktorí situáciu chápu a rešpektujú pravidlá. Čelili sme však aj mnohým nepríjemným reakciám, slovným útokom i vulgárnym prejavom. Naši kolegovia boli osočovaní pri svojej práci za dodržiavanie covid opatrení,“ šokovali z PKO na margo tradičného podujatia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM