ELA Zo zahraničia

KURIOZITA DŇA: Mladík ukradol električku a jazdil po meste: Odviezol aj cestujúcich!

Bláznivý nápad? Dvadsaťpäťročnému mužovi sa podarilo dostať do električkového depa a ukradnúť električku.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Mladík ukradol električku a jazdil po meste: Odviezol aj cestujúcich!
Zdroj: pixabay.com

Výjazdovú bránu električkovej vozovne v Katoviciach obsluhuje ručne strážnik. Uzavrieť by ju mal hneď, ako električka odíde. Teraz však zostala otvorená a práve vďaka nej sa 25-ročný mladík dostal do depa.

Našiel v nej starú, odstavenú linku číslo 33, a vyrazil na cestu.

O kurióznom prípade u našich susedov informovala poľská televízia TVN24. Falošný vodič sa vydal po trase „šestky“. Cez kruhový objazd Ziętek pri hale Spodek a katovické trhovisko sa dostal až na námestie Wolności, ktoré obišiel a vrátil sa na kruhový objazd, kde odbočil doľava smerom na Chorzów. Cestou obsluhoval zastávky a bral nič netušiacich cestujúcich, ktorých odviezol.

Po čase ale zaujal ďalšieho vodiča, ktorému sa nepozdávala takáto linka, ktorá nejazdí a „neprirodzene pomalá“ jazda električky.

Zalarmoval preto dispečera, ktorý zavolal políciu. Pri zatknutí muž nekládol odpor a nevedel vysvetliť svoje pohnútky. Policajtom mal ale tvrdiť, že je synom vodiča.

„Nenašli sme žiadne rodinné spojenie medzi týmto mužom a žiadnym z našich vodičov. Žiadny z našich vodičov električiek také dieťa nemá,“ povedal Andrzej Zowada, hovorca spoločnosti Tramwaje Śląskie.

Testy nepotvrdili, že by bol pod vplyvom alkoholu. Muža zadržali na tri mesiace. Hrozí mu obvinenie z vlámania a ohrozenia, ktoré mohlo vzniknúť po dopravnej nehode.​

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM