Zo Slovenska

Kto NAJČASTEJŠIE žiada o AZYL na Slovensku? V TOP 3 nechýbajú ani Ukrajinci

Migračný úrad rezortu vnútra sa pri príležitosti Svetového dňa utečencov zapojil aj do podujatia, ktorého súčasťou bol Dáždnikový pochod z Primaciálneho námestia v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Kto NAJČASTEJŠIE žiada o AZYL na Slovensku? V TOP 3 nechýbajú ani Ukrajinci
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

O azyl na Slovensku požiadalo k 11. júnu 73 osôb. Najčastejšími žiadateľmi sú Ukrajinci, Afganci a Pakistanci. Vlani požiadalo o azyl 416 osôb, najviac žiadostí bolo od Turkov, Bangladéšanov a Afgancov. K 5. máju požiadalo o dočasné útočisko 143 299 občanov ukrajinskej štátnej príslušnosti. Počet dočasných útočísk, ktoré zanikli, je 23 249. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

Migračný úrad rezortu sa pri príležitosti Svetového dňa utečencov zapojil do sobotného (22. 6.) podujatia, ktorého súčasťou bol Dáždnikový pochod z Primaciálneho námestia v Bratislave. Na Tyršovom nábreží, kde sa pochod skončil, umiestnili aj infostánok migračného úradu.

„Návštevníci infostánku sa aktívne informovali o činnosti migračného úradu, o jeho zariadeniach a pripravenosti SR na zvládanie migračných vĺn, ako tomu bolo v ostatných rokoch. Zaujímalo ich tiež, akými procedúrami prechádzajú žiadatelia o azyl, aké sú dôvody na poskytnutie medzinárodnej ochrany a tiež dôvody, prečo môže byť ochrana zamietnutá,“ priblížil tlačový odbor.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM