han Zo zahraničia

TRAGÉDIA na priecestí: Súrodenci zrážku neprežili. Otec ich vytiahol z auta a ZRÚTIL sa, FOTO

Susedným Českom otriasla tragická zrážka vlaku s osobným autom v Ostrave. Pri nehode zomrelo malé dievčatko spolu so svojim bratom.

Ilustračný obrázok k článku TRAGÉDIA na priecestí: Súrodenci zrážku neprežili. Otec ich vytiahol z auta a ZRÚTIL sa, FOTO
9
Galéria

Čierna sobota

V sobotu (21. 1.) približne o desiatej hodine predpoludním došlo na železničnom priecestí v Ostrave Třeboviciach ku stretu osobného automobilu s vlakom. Okamžite na miesto prišli všetky záchranné zložky. Informuje o tom Týždenník českej polície na svojom webe tydenikpolici­e.cz.

Prejazd je zabezpečený svetelnou signalizáciou, ale bez závor. Rušňovodič rýchliku smerujúceho do Olomouca už nestihol nehode zabrániť. Na veľké nešťastie v aute sedeli tri osoby. Otec a jeho dve deti.

Žiaľ, neprežili to

Po náraze bol otec odovzdaný do rúk záchranárov, rovnako ako aj dve neplnoleté deti. Žiaľ, obidve svojim zraneniam na mieste nehody podľahli. Dievčatko malo podľa portálu blesk.cz dva roky a jej starší brat dvanásť. Kým maloleté osoby záchranári dlhé minúty oživovali, otec a šofér auta, 42-ročný muž, vyviazol len s ľahkými zraneniami.

„Pred nárazom s vlakom údajne vyskočil z vozidla, viac nestihol,“ povedal spomínanému webu tamojší psíčkar, ktorého smutne doplnila miestna obyvateľka: „Z auta ich obidve vraj vytiahol on, a keď prišli záchranári, držal dievčatko v náručí.“

Otec detí sa mal potom zrútiť, keď neuniesol ťarchu krutej tragédie.

Návrat z výletu

V čase tragickej zrážky bola cesta zasypaná čerstvo napadnutým snehom a prejazd sa nachádza na miernych vŕškoch z obidvoch strán. Špekuluje sa, či tieto okolnosti nehrali náhodou významnú rolu pri tragédii. K špekuláciám patrí aj názor, či sa muž plne venoval šoférovaniu, a či auto neuviazlo na priecestí.

Podľa prvých informácii mali červené svetlá na semaforoch fungovať.

Práve na jednom zo stĺpov vzniklo pietne miesto, kde ľudia nosili sviečky a opreté sú tam aj dva plyšové medvede. „Rodina nie je miestna, zrejme boli na prechádzke u rieky. Ľudia k nej jazdia cez priecestie parkovať. Je mi tých anjelikov tak ľúto,“ poznamenala pre blesk.cz miestna pani.

Môže vás zaujímať:

Tragická zrážka rýchlika s autom
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM