Magazín

Krošlákovi EXPLODOVAL tablet: Ešteže mi to nebuchlo v noci pri HLAVE! Ako sa to stalo? FOTO

Napriek vymoženostiam môžu byť tablety a telefóny nebezpečné. Poslanec Ján Krošlák zažil na vlastnej koži nepríjemnú skúsenosť.

Ilustračný obrázok k článku Krošlákovi EXPLODOVAL tablet: Ešteže mi to nebuchlo v noci pri HLAVE! Ako sa to stalo? FOTO
5
Galéria

Tablety a telefóny nám zľahčujú život a veľakrát slúžia ako malé, ale efektívne počítače. Sú však dostatočne bezpečné? Poslanec Ján Krošlák pred niekoľkými dňami upozornil na svoj iPad, ktorý mu explodoval a stal sa nepoužiteľným zariadením.

„Keď odložíte iPad do šuflíka a on vám tam v osamelej zúrivosti vybuchne. Je to normálne?,“ snažil sa napísať odľahčene na svojom Instagrame. Redakcia Dnes24 ho kontaktovala s tým, ako sa mu to stalo.

Explodoval vybitý

„Mám dva iPady, jeden starší a jeden nový. Tento starší model som používal hlavne pri cestovaní na pozeranie internetovej televízie v zahraničí. Dlhší čas som necestoval, bol odložený v šuflíku a určite bol vybitý,“ povedal pre Dnes24 politik, ktorý v parlamente pôsobí ako nezaradený.

„Boli sme na lyžovačke štyri dni a keď sme sa vrátili, bol vybuchnutý v šuplíku, takže sme nič nepočuli ani nevideli,“ vysvetlil nám poslanec NR SR a bývalý tenista.

Mal šťastie

Našťastie mobil nevybuchol v jeho prítomnosti. Krošlák si uvedomuje, že to mohlo skončiť minimálne nepríjemnejšie: „Ten šuflík mám v spalní pri hlave, takže nepochybujem, že by to bol nepríjemný zážitok, keby sa to stalo v noci počas spánku a nebol by teda v zásuvke, ale na ňom,“ povedal politik, ktorý pôsobil v OĽaNO a ktorý dlhodobo kritizuje svoju bývalú stranu. Ako redakcii ďalej prezradil, iPad bol to starší model prémiovej značky, no záruka sa na neho už nevzťahuje.

Výbuchy a samovznietenia

Vážne problémy zaznamenali v minulosti aj niektorí užívatelia smartfónov. Spomínajú vybuchujúce batérie, popáleniny a požiare. Žiaľ, nie vždy to skončilo len škodovou udalosťou.

Istú tínedžerku zabil v spánku mobilný telefón potom, čo mladé dievča zmohol počas počúvania hudby spánok. Smartfón sa nabíjal a bol položený na vankúši. Zariadenie explodovalo a zranilo jej hlavu, píše Expreso.press na svojom webe.

Samovznietenie zaznamenali aj v predajni telefónov. IPad začal dymiť, následne „zariadenie samo od seba vzplanulo“. Informoval o tom v minulosti Daily Mail.

Mohlo by vás zaujímať:

FOTO: Poslancovi vybuchol tablet
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM