ELA Správy Zo Slovenska

Kotlár svoju teóriu o tom, že pandémia NEBOLA, vyšperkoval: Bol to BIOTERORIZMUS!, vraví

Pandémia na Slovensku nebola. S plnou vážnosťou naďalej povedal na pôde parlamentu poslanec za SNS a splnomocnenec vlády na prešetrenie manažovania pandémie Peter Kotlár.

Ilustračný obrázok k článku Kotlár svoju teóriu o tom, že pandémia NEBOLA, vyšperkoval: Bol to BIOTERORIZMUS!, vraví
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Opozícia, odborníci, lekári, ministerka zdravotníctva a už aj prezident Peter Pellegrini. Peter Kotlár, vyštudovaný ortopéd, ktorý už počas covidu popieral pandémiu a svoju kariéru postavil na konšpiráciách, je terčom veľkej kritiky za svoje tvrdenia.

Neúcta k obetiam

Akékoľvek spochybňovanie pandémie ochorenia COVID-19 je neúctou k pozostalým obetí pandémie. Uviedla to ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) s tým, že Slovensko zaznamenalo asi 20-tisíc nevynútených obetí pandémie. Vyjadrila nad nimi ľútosť. Zároveň poukázala na potrebu vyšetrenia zodpovednosti za pandémiu. Reagovala tak na Kotláre slová, že pandémia podľa neho nebola.

„Trváme na tom, aby bola vyšetrená orgánmi činnými v trestnom konaní konkrétna zodpovednosť osôb, ktoré boj proti COVID-19 na Slovensku riadili. Akékoľvek spochybňovanie pandémie je neúctou k ich pozostalým. Zároveň musím povedať, že je to aj zodpovednosť tých, ktorí dnes opozícii vykrikujú a zachraňujú slovenské zdravotníctvo. Pamätáme si na ich manažérske zlyhania, plytvanie peniazmi a neschopnosť ochrániť ľudí. V tých časoch, keď sa utiekali ľudia o ich ochranu a podporu, zlyhali na plnej čiare,“ skonštatovala.

Vyhrážky, posmešky a kritika

Poslanec SNS a splnomocnenec Peter Kotlár dnes obvinil médiá z toho, že jeho vyjadrenia o pandémii dezinterpretovali a odmieta, že by si nevážil obete covidu.

„Výsledkom toho bolo obrovské množstvo hejtov a vyhrážok,“ posťažoval sa Kotlár a dodal, že kritiku dostal aj od poisťovní či priateľov.

Sám však povedal: "V závere môjho vyšetrovania, ktoré prednesiem v septembri, je aj jasný dôkaz toho, že na Slovensku pandémia nebola z hľadiska toho, čo pandémia znamená, z hľadiska incidencie a ostatných merateľných parametrov,“ povedal Kotlár na výbore. Vyvolal tým šok nielen z radov lekárov a odborných kapacít. Opozícia sa ho pýtala, či to myslí ozaj vážne. Kotlár odvetil, že „smrteľne.“

Kotlár o svojich vyjadreniach, že na Slovensku nebola pandémia, hovorí, že definícia pandémie je vágna a treba ju riadne zadefinovať.

Akt bioterorizmu

Ešte pred tlačovou besedou a predtým, ako sa proti spochybňovaniu pandémiu ozval prezident Peter Pellegrini a ministerka Dolinková, Kotlár pre Denník N opätovne tvrdil, že pandémie na Slovensku nebola a išlo podľa neho o akt bioterorizmu.

Nevylučuje, že obdobie covidu bola epidémia veľkých rozmerov, alebo že preukáže, že vírus bol umelo vytvorený a bude sa hovoriť o bioterorizme.

Ako informuje Denník N, na Kotlárovu tlačovku prišli aj poslanci SaS Jana Bittó Cigániková a Tomáš Szalay, ktorí sa počas tlačovky niekoľkokrát na Kotlárových vyjadreniach zasmiali. Kotlár ich počas tlačovky ohriakol, či im je niečo vtipné.

„Dvadsaťtisíc ľudí zomrelo, zomreli nám zdravotníci, záchranári, sestry, lekári a pán Kotlár nám s čistým plechovým ksichtom povie, že tu žiadna pandémia nebola. Oni si z nás normálne robia srandu,“ okomentoval to člen Výboru NR SR pre zdravotníctvo František Majerský (KDH).

Spisujú petíciu

„Každý najlepšie uverí tomu, čo uvidí na vlastné oči, ja som tú pandémiu videl na vlastné oči, čiže ja som presvedčený o tom, že bola,“ reagoval prednosta Kliniky infektológie a geog. medicíny UNB Peter Sabaka.

Vedci a odborníci, ktorí boli počas pandémie súčasťou iniciatívy Veda pomáha COVID-19, spisujú petíciu. „Spochybňovanie základných vedeckých poznatkov tým, že sú popri bludoch a cielených dezinformáciách prezentované len ako jeden z viacerých alternatívnych ‚názorov‘, je pre našu spoločnosť extrémne nebezpečné,“ píšu v petícii.

KDH po zdravotníckom výbore dodalo, že vyzýva vládu, aby odvolala splnomocnenca vlády Petra Kotlára.

Podľa platného zákona o štátnych sviatkoch je 6. marec pamätným dňom Slovenskej republiky - Dňom obetí pandémie Covidu...

Posted by Peter Pellegrini on Thursday, June 20, 2024

Neprehliadnite aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM