TOS Cestovanie

Konajú sa tam havajské dni aj plážové rugby. Piesočnatá pláž v Tatrách láka turistov, FOTO

Zaujímavá atrakcia! V Tatrách vo výške 1 120 metrov nad morom otvorili na letnú sezónu piesočnatú pláž.

Ilustračný obrázok k článku Konajú sa tam havajské dni aj plážové rugby. Piesočnatá pláž v Tatrách láka turistov, FOTO
5
Galéria

Od uplynulého víkendu je k dispozícii piesočnatá pláž na Gubałówke vo výške 1120 metrov nad morom. Gubałówka je hora v poľských Tatrách nad turistami vyhľadávaným mestečkom Zakopané.

Pláž s výhľadom na Tatry

„Medzi turistami populárna hora sa počas leta mení na najvyššie položenú pláž v Poľsku s letnou zábavnou zónou, kde navyše môžete čakať pestrý program podujatí,“ citujú poľské médiá Martu Grzywu zo spoločnosti Polskie Kolei Linowe (PKL), ktorá túto atrakciu prevádzkuje.

„V Gubałówke je možné spojiť oddych na piesočnatej pláži s výhľadom na malebnú panorámu Tatier s mnohými aktivitami,“ pozýva turistov užiť si Tatry neobvyklým spôsobom.

Lanovkou priamo na pláž

PKL primárne prevádzkuje lanovky v poľských horách a aj na spomínanú pláž sa môžete nechať odviezť týmto spôsobom. Počas cesty môžete obdivovať aj ďalšie tatranské výhľady, ktoré sa vám naskytnú. Na pláž sa však dostanete aj pešo po modrej značke cez Walowu Góru.

Prevádzkovatelia pláže informovali, že počas leta sa budú na pláži konať štyrikrát do týždňa zábavné aktivity. Okrem iného havajské animácie, umelecké workshopy, plážové rugby či horalské hry.

Mimochodom, lanovka, ktorou sa dostanete na miesto, je vôbec tou najstaršou pozemnou lanovkou v Poľsku. Prvýkrát odviezla turistov ešte v roku 1938. Pochopiteľne, odvtedy prešla výraznou rekonštrukciou. Jazda trvá necelých 5 minút.

Foto: archívne

Piesočnatá pláž, turistická atrakcia v poľských Tatrách
5
Galéria

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM