ELA Správy Zo zahraničia

Koľkí „Putinovia“ existujú? Šéf ukrajinskej spravodajskej služby ŠOKUJE o počte dvojníkov

O tom, že niektorí svetoví lídri majú dvojníkov sa špekuluje už dávno. V médiách sa mnohokrát objavili podozrenia, že aj šéf Kremľa ich má.

Ilustračný obrázok k článku Koľkí „Putinovia“ existujú? Šéf ukrajinskej spravodajskej služby ŠOKUJE o počte dvojníkov
Zdroj: TASR/AP

Ruský prezident Vladimír Putin má najmenej troch dvojníkov, tvrdí šéf ukrajinskej rozviedky Kyrylo Budanov. Dodal, že v tajnej službe pracujú ľudia, čo sa priamo na Putinových dvojníkov špecializujú. Informáciu o tom, že by ich Putin využíval, zatiaľ nikto oficiálne nepotvrdil.

„Ja osobne nie som na Putina špecialista. Ale podľa mňa sú určite aspoň traja dvojníci, ktorých hneď spoznám,“ povedal Budanov v rozhovore s ukrajinskou novinárkou Natalijou Mocejčukovou.

„To nie je tajomstvo. Jazdí v autách, aby odlákali pozornosť. V jednom z áut s vlajkou ide dvojník, ktorý je pracovník tajnej služby FSO,“ citovala Fejgina predtým agentúra Unian.

Advokát ale spochybnil, že by dvojníci za Putina zaskakovali na verejných akciách, a doplnil, že sa mu nemusia ani podobať. „Poslať na verejnosť alebo aj dať na video dvojníka, to je šialenosť. Veľmi tomu neverím,“ povedal Fejgin.

Špekulácie o Putinových dvojníkoch sa objavovali v médiách tiež na jar, keď sa množili teórie o tom, že dlhoročný ruský prezident je vážne chorý. Médiá písali, že podľa zdrojov britskej tajnej služby MI6 je Putin možno už mŕtvy a nahrádza ho práve dvojník.

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM