han Zo Slovenska

Koalícia sa stále nedohodla na LOCKDOWNE: Podľa Borisa Kollára bude všetko INAK!

Lídri koaličných strán sa stretli aj v utorok ráno kvôli predĺženiu lockdownu. Aj keď sa riešili kompromisy, jeho podoba zatiaľ nie je definitívna. K téme sa vyjadril aj Boris Kollár.

Ilustračný obrázok k článku Koalícia sa stále nedohodla na LOCKDOWNE: Podľa Borisa Kollára bude všetko INAK!
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Rokovať sa zrejme bude až do stredajšieho (8. 12.) zasadnutia vlády, na ktorom by mali odobriť pokračovanie opatrení. SaS nesúhlasí s lockdownom v doterajšej podobe, žiada uvoľnenie pre očkovaných.

Kompromisy sú, ale…

„Dnes ráno mali stretnutie lídri, mám pocit, že to smeruje ku kompromisom, tie však nie sú uzavreté ani definitívne,“ povedala novinárom šéfka parlamentného zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková (SaS). Viac nechcela konkretizovať, aby podľa svojich slov nepokazila prípadný kompromis. Všetko sa podľa nej rozhodne v stredu na vláde.

V koalícii zatiaľ nie je definitívna dohoda. SaS nesúhlasí, aby bol lockdown v rovnakej podobe ako doteraz až do 17. decembra. Žiada lockdown len pre neočkovaných. Lockdownom sa podľa Bittó Cigánikovej nič nerieši a nepomáha motivácii dať sa zaočkovať.

Šeliga to vidí inak

Poslanec a podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga tvrdí, že koalícia je blízko k dobrej dohode všetkých štyroch strán. „Myslím si, že sa podarila veľmi dobrá dohoda. Ešte je potrebné dotiahnuť niektoré detaily, budú pokračovať rokovania. Verím, že dnes popoludní alebo zajtra premiér s lídrami oznámi túto dohodu,“ skonštatoval. Bude to podľa neho „k spokojnosti aj epidemiológov, aj občanov“.

„Stále rokujeme, nie je nič uzavreté, nechcem dávať čiastkové informácie,“ povedal novinárom predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš.

Verí, že koalícia dospeje k rozumnému kompromisu. Cieľom je podľa neho očkovanie a to, aby bola ohrozená skupina vo veku 60 rokov a vyššie čo najviac zaočkovaná.

Čo na to Sme rodina?

Šéf poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský potvrdil, že v pondelok (6. 12.) na koaličnej rade sa k dohode o lockdowne nedospelo. „Predpokladám, že do zasadnutia vlády sa rokovania ukončia. Dohoda nejaká bude musieť byť, pretože sa končí dvojtýždňový lockdown,“ uviedol pred novinármi.

K slovu sa dostal aj líder tohto zoskupenia Boris Kollár. Ten sa v relácii rádia Expres Braňo Závodský NAŽIVO vyjadril k trojfázovému návrhu ministra Vladimíra Lengvarského: „Všetko bude inak,“ zahlásil Kollár v priamom prenose.

Aj podľa neho však koalícia pracuje na kompromisoch. „Určite sa dajú nájsť, aby sme zachránili ľudí, nemocnice aj ekonomiku,“ vyjadril sa Kollár.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Čo sa deje na Slovensku?

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM