TOS Zo zahraničia

Klimatickí aktivisti zablokovali cestu a zostali na smiech: VIDEO, ako s nimi šoféri VYPIEKLI

Video z blokády ciest klimatickými aktivistami sa stalo virálnym. Dosiahli totiž úplný opak toho, čo chcú.

Ilustračný obrázok k článku Klimatickí aktivisti zablokovali cestu a zostali na smiech: VIDEO, ako s nimi šoféri VYPIEKLI
Zdroj: TASR/AP

Klimatickí aktivisti z environmentálneho zoskupenia Posledná generácia v nemeckom Berlíne opäť raz blokovali premávku. V utorok sa znova snažili prilepiť na viaceré vozovky a ochromili tak večernú dopravnú špičku.

Vynašli sa

Demonštranti podľa nemeckej polície blokovali dopravu na najmenej desiatich miestach, vrátane rušnej diaľnice A100. A ako informoval denník Bild, zablokovaný bol aj kruhový objazd v západnej štvrti Charlottenburg.

Tam sa však vodiči vynašli. Odignorovali ich (nie úplne, niektorí im na rozlúčku zatrúbili) a cez kruhový objazd prešli popri nich po tráve.

Článok pokračuje pod videom.

Pobavení Nemci

Nemeckých šoférov, ktorí neraz už stratili nervy a došlo k viacerým fyzickým atakom, zábery na sociálnych sieťach tentoraz pobavili.

„Týchto ľudí by mali konečne pozatvárať. Som zvedavý, kedy títo aktivisti (za mňa skôr teroristi) pochopia, že dosahujú presný opak toho, čo chcú,“ napísal Marcel, ktorého komentár získal stovky lajkov.

„Tak toto mali super premyslené :D,“ smeje sa Dominika. „Je mi ich ľúto, podal by som im teplé nápoje. Napríklad chutný čajík s preháňadlom,“ uviedol Heinrich. „Mám jednu otázku, to nikto z týchto aktivistov nepracuje?“ pýta sa Erwin.

O čo im ide?

Zoskupenie Posledná generácia už od vlaňajška pravidelne blokuje dopravu na nemeckých cestách. Chcú tak upozorniť na nevyhnutnosť ochrany životného prostredia. Požadujú koniec používania fosílnych palív do roku 2030 či plán od vlády, ako udržať otepľovanie na úrovni nižšej ako 1,5 stupňa Celzia v porovnaní s predpriemyselným obdobím.

Vodiči reagujú na ich aktivity vo väčšine prípadov rozhorčene, polícia však pravidelne žiada verejnosť, aby zachovala pokoj a nezasahovala vlastnými silami.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM