Aktualizované Správy Politika

Kaliňák: Premiéra stále operujú, jeho zdravotný stav je MIMORIADNE VÁŽNY

Zdravotný stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je po útoku v Handlovej mimoriadne vážny.

Ilustračný obrázok k článku Kaliňák: Premiéra stále operujú, jeho zdravotný stav je MIMORIADNE VÁŽNY
Zdroj: Dnes24.sk

Stále ho operujú v Roosveltovej nemocnici v Banskej Bystrici. Informoval o tom podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD).

„Zažili sme naozaj veľmi tragický deň, ktorý pre nás znamená boj o život predsedu vlády,“ povedal Kaliňák s tým, že zatiaľ nemá dobré správy a vkladá dôveru do rúk ošetrujúceho personálu.

„Podľa tých informácií, ktoré máme, utrpel vážnu polytraumu po niekoľkých strelných poraneniach a jeho zdravotný stav je mimoriadne vážny,“ skonštatoval minister obrany.

Fica v stredu po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili. Na mieste padlo niekoľko výstrelov, útočníka zadržali. Bol v život ohrozujúcom stave. Do nemocnice do Banskej Bystrice ho priviezol vrtuľník.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) bude v súvislosti s útokom na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) apelovať na zvolanie Bezpečnostnej rady SR. Informoval o tom na stredajšej tlačovej konferencii.

Na premiéra Roberta Fica bol spáchaný atentát. Páchateľ vystrelil päť výstrelov, predseda vlády je v kritickom stave, uviedol Šutaj Eštok. Podľa prvých informácií išlo podľa ministra o jasne politicky motivovaný čin. Rozhodnutie o tomto čine prišlo podľa neho krátko po prezidentských voľbách.

Minister priblížil, že vyšetrovanie naďalej prebieha. „Robíme všetko, aby sme tento ohavný čin vyšetrili,“ vyhlásil. Bude apelovať na zvolanie Bezpečnostnej rady SR.

Šutaj Eštok zároveň vyzval na zastavenie šírenia politicky motivovanej nenávisti v spoločnosti a agresie voči politickým oponentom.

„Nech nie je odpoveďou nenávisť, nech sa tu nejdeme pozabíjať len preto, že máme odlišný názor,“ zdôraznil minister. Vyhlásil, že streda je najsmutnejším dňom pre demokraciu na Slovensku v jeho novodobej histórii.

Správu aktualizujeme.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM