redakcia Bardejovský Reportér Regióny

Jonsy Gáll vystavuje v Bardejove

Oddelenie kultúry odštartovalo tohtoročné fašiangy unikátnou výstavou, ktorej autorom je talentovaný košický umelec.

Ilustračný obrázok k článku Jonsy Gáll vystavuje v Bardejove
Zdroj: Bardejovský Reportér

BARDEJOV. Začiatkom roka sa vo výstavnej sieni oddelenia kultúry MsÚ v Bardejove konala vernisáž košického výtvarníka Jána Gálla, ktorý sa prezentuje umeleckým menom Jonsy Gáll. Jeho obrazy sa vyznačujú pestrofarebnosťou a veselosťou. Výstava svojou originalitou dopĺňa fašiangové obdobie, ktoré sa spája s oslavami, plesmi a zábavou.

Zdroj: Bardejovský Reportér

Farebnosť diel dotváral tanec

„Tvorba tohto mladého košického výtvarníka ma zaujala už pred niekoľkými rokmi. Nadchla ma či už štýlom, farebnosťou a rukopisom umelca. Výstavu sme spoločne s autorom nazvali podľa jeho triptychu, ktorý je vystavený v centrálnej časti výstavnej sieni, a nesie samotný názov Fašiangy,“ opisuje Ľubomír Baláž, ktorý má na starosti výstavnú činnosť Oddelenia kultúry v Bardejove.

Zdroj: Bardejovský Reportér

Vernisáž mala veľký úspech

Farebnosť umeleckých diel Jonsyho Gálla dotváral sprievodný tanečný program pod vedením bardejovskej tanečnej skupiny AFCommunity. „Sprievodný program zorganizovalo Oddelenie kultúry a samotný autor výstavy bol nadšený, že sme niečo také pre neho a návštevníkov vernisáže pripravili,“ informuje Ľubomír Baláž. Výstava obsahuje dokopy tridsať obrazov a je rozdelená do troch miestností. Predstavuje prierez autorovej tvorby od roku 2011. Vo výstavnej sieni Oddelenia kultúry potrvá do 31. januára.

Zdroj: Bardejovský Reportér

O autorovi

Jonsy Gáll sa narodil v roku 1987 v Košiciach. Je predstaviteľom mladšej generácie výtvarníkov vychádzajúcich z tohto kraja, v ktorom pracuje aj tvorí. Vo svojej umeleckej činnosti sa venuje grafike, kresbe a predovšetkým maľbe. Avšak rád experimentuje aj s inými výtvarnými technikami.

Charakteristickou črtou jeho tvorby je odvážne, expresívne používanie farby, ktorá mu umožňuje tvoriť bez zbytočnej opisnosti. Devízou tohto výtvarníka sú predovšetkým stručne poňaté figuratívne motívy, vystihujúce jednotlivé odtiene ľudskej bytosti. V poslednom období svoju tvorbu stále viac zameriava na medziľudské vzťahy a túžby.

Osobitnú tému jeho tvorby predstavujú zátišia a mestské uličky. V umeleckej kariére má za sebou niekoľko osobných výstav doma aj v zahraničí. Silným impulzom pre jeho tvorbu sú rozhovory s priateľmi, ktorí ho neustále posúvajú o krok vpred.

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM