ELA Správy Rôzne

Je tu ďalšia vlna zrážok, ale aj OCHLADENIE: Kedy začne pršať? + víkendová PREDPOVEĎ

Záver týždňa nám prinesie ďalšie vlny zrážok, ale aj postupné ochladenie. Kedy zrážky očakávať?

Ilustračný obrázok k článku Je tu ďalšia vlna zrážok, ale aj OCHLADENIE: Kedy začne pršať? + víkendová PREDPOVEĎ
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Dnes nás od západu čaká ďalší frontálny systém, takže oblačnosti a zrážok bude veľa. Teploty pôjdu najmä na juhu príjemne nahor a vyšplhajú sa až k +19 °C. Hoci na severe bude čerstvejšie, teploty sa budú pohybovať okolo +12 °C až +14 °C.

V piatok očakávame aj zrážky, ktoré sa od západu budú presúvať na naše územie v jednotlivých vlnách. Prvá vlna zrážok prišla včera poobede a trvala do nočných hodín a ďalšie očakávame dnes popoludní a k večeru, informuje iMeteo.sk.

Zrážky budú kvapalné a zhruba od výšky 1 800 m snehové. Vietor bude cez deň fúkať od juhozápadu rýchlosťou do 30 km/h a v nárazoch ojedinele dosiahne rýchlosť okolo 45 km/h.

Pozor na mokré cesty

Na cestách buďte dnes opatrní. Pri daždivom počasí by ste na mokrých cestách mohli dostať šmyk. V roku 1989 namerali v Bratislave počas posledného marcového dňa letných +25 °C. Dnes takéto letné teploty neočakávajme a ani v najbližších dňoch. Naopak, postupne sa začne ochladzovať.

Na západnom Slovensku bude z rána malá oblačnosť, no postupne sa zväčší a bude oblačno až zamračené. Najmä popoludní začne na viacerých miestach pršať alebo pôjde len o prehánky. Oteplí sa na +15 °C až +19 °C.

Aj na strednom Slovensku bude dopoludnia miestami zmenšená oblačnosť, ale tá sa popoludní zväčší a časom sa aj rozprší. Teplota vystúpi na +12 °C až +18 °C.

Málo oblakov bude dopoludnia aj na východe. Situácia sa však zmení a poobede začne od západu oblakov pribúdať. K večeru sa na viacerých miestach rozprší. Teplota bude od +11 °C do +17 °C.

Sobota

V sobotu bude na oblačno až zamračené, prechodne aj zmenšená oblačnosť. V noci miestami, cez deň na viacerých miestach dážď, prehánky, výnimočne aj búrky. Najnižšia nočná teplota 8 až 3 °C, najvyššia denná teplota 12 až 17, na Kysuciach, Orave a pod Tatrami okolo 10 °C. Prevažne západný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), na východe miestami aj slabý vietor.

Nedeľa

V nedeľu bude oblačno až zamračené, prechodne aj zmenšená oblačnosť. V noci miestami, cez deň na viacerých miestach dážď alebo prehánky, vo vyšších, postupne už od stredných polôh sneženie. Najnižšia nočná teplota 6 až 1, na juhozápade do 8 °C.

Najvyššia denná teplota 4 až 9, v južnej polovici väčšinou 9 až 14 °C. V noci slabý, cez deň postupne severozápadný až severný vietor 3 až 9, v nárazoch miestami okolo 14 m/s (10 až 30, nárazy 50 km/h). Vo vysokých polohách neskôr búrlivý vietor až víchrica.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: imeteo.sk/dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM