Barbara Dallosová Krimi

Jazda na elektrokolobežke skončila tragédiou: Muž neprežil zrážku s autom, FOTO

Muž si užíval jazdu na elektrickej kolobežke, vtom sa na neho vyrútilo auto. Svoj boj o život, žiaľ, prehral.

Ilustračný obrázok k článku Jazda na elektrokolobežke skončila tragédiou: Muž neprežil zrážku s autom, FOTO
3
Galéria

Nedanie prednosti pri prechádzaní cez križovatku sa skončilo v sobou (14. 5.) v Leopoldove smrťou kolobežkára. Zrazil ho vodič Renault Megane, ktorý išiel z vedľajšej ulice. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

Zomrel v nemocnici

„Vodič vo veku 40 rokov pri prechádzaní cez križovatku nedal prednosť mužovi na elektrickej kolobežke, ktorý jazdil po hlavnej ceste. Nasledoval náraz, po ktorom zostal vážne zranený 57-ročný kolobežkár ležať na zemi. Privolaní záchranári muža urýchlene transportovali do trnavskej nemocnice. Tam, žiaľ, aj napriek obrovskej snahe lekárov svojim zraneniam po niekoľkých hodinách podľahol,“ uviedla Antalová.

Policajti vodiča podrobili dychovej skúške, ktorá alkohol nepotvrdila. Policajná hliadka mu na mieste zadržala vodičský preukaz a ďalšiu jazdu zakázala. To, či mohol byť starší muž pod vplyvom alkoholu, budú zisťovať z jeho krvi.

Muži zákona varujú

Polícia upozorňuje, že pri každej jazde sa treba plne venovať vedeniu vozidla, rešpektovať dopravné značenie a všímať si svoje okolie.

„Najmä v mestách a obciach je pohyb kolobežkárov, ale aj cyklistov a chodcov v letnom období oveľa vyšší, dávajte preto pozor a snažte sa predvídať,“ doplnila hovorkyňa.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

FOTO: Kolobežkár zahynul po zrážke s autom
3
Galéria

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM