Správy Zo Slovenska

Jaroslav Naď chce POSILNIŤ zbrojársky priemysel: Na Slovensku sa má vyrábať viac MUNÍCIE

Poverený minister obrany o tom bude diskutovať s eurokomisárom, ktorý má v pláne prísť na Slovensko.

Ilustračný obrázok k článku Jaroslav Naď chce POSILNIŤ zbrojársky priemysel: Na Slovensku sa má vyrábať viac MUNÍCIE
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Jaroslav Naď potvrdil zámer zvýšiť výrobu munície na Slovensku. O téme plánuje hovoriť aj s eurokomisárom pre vnútorný trh Európskej únie Thierrym Bretonom počas jeho avizovanej návštevy SR. Informoval o tom v stredu.

Návšteva eurokomisára

„Pôjdeme navštíviť aj naše podniky, ktoré realizujú výrobu munície, s cieľom ešte viac zvýšiť produkciu. My sme už urobili opatrenia, aby sme navýšili produkciu a chceme ju ešte zvýšiť,“ avizoval Naď. Ako predpokladá, Európska komisia má k tomu čo povedať.

Výrobu munície podľa slov Naďa už zdvojnásobili, teraz ju chcú zvýšiť o ďalších sto percent. „Ak sa to podarí, bude si to vyžadovať investície, budeme sa o tom rozprávať aj s pánom eurokomisárom,“ dodal. Termín návštevy eurokomisára zatiaľ neoznámil, keďže ešte nebol definitívne potvrdený.

Munícia pre Ukrajinu

Eurokomisár tento týždeň oznámil, že Európska únia bude konať tak, aby zvýšila produkciu munície určenej pre Ukrajinu zo závodov 15 priemyselných skupín v 11 krajinách Európy.

Ako uviedol v tejto súvislosti, vojna na Ukrajine sa zmenila na zákopovú, pričom Ukrajinci sú závislí od dodávok munície z Európy. Ukrajinská armáda už niekoľko týždňov žiada EÚ o dodávky munície kalibru 155 mm.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a na Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM