Aktualizované ELA Správy Politika

ISTENEM! Heger zavesil na krk Orbánovi ŠÁL ako má byť: Keď má len starý z Veľkého Uhorska...

Predsedovia vlád krajín Vyšehradskej skupiny (V4) sa vo štvrtok stretli v Košiciach, kde sa koná samit v rámci slovenského predsedníctva vo V4.

Ilustračný obrázok k článku ISTENEM! Heger zavesil na krk Orbánovi ŠÁL ako má byť: Keď má len starý z Veľkého Uhorska...
Zdroj: Facebook.com/Eduard Heger - predseda vlády SR

Do Košíc prišli všetci premiéri krajín V4. Okrem slovenského predsedu vlády Eduarda Hegera (OĽANO) aj český premiér Petr Fiala, maďarský premiér Viktor Orbán i predseda poľskej vlády Mateusz Morawiecki.

Stretli sa v Košiciach

Ten v súvislosti s košickým stretnutím uviedol, že Poľsko spolu s Českom a Slovenskom na ňom požiadajú Maďarsko, aby urýchlene ratifikovalo vstup Fínska a Švédska do NATO.

Fiala zas avizoval, že na samite sa bude hovoriť aj o šále s mapou Veľkého Uhorska, s ktorým pózoval maďarský premiér, čo spôsobilo medzinárodný rozruch.

Rokovanie premiérov vo formáte V4 sa koná po viac než pol roku.

Na nerušený priebeh stretnutia dohliada aj polícia. „V tejto súvislosti polícia upozorňuje účastníkov cestnej premávky na dopravné obmedzenia, s ktorými je potrebné počítať na území mesta Košice a jeho blízkeho okolia,“ uviedla pre TASR košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Keď už má starý šál…

Pri tejto príležitosti sa slovenský premiér Eduard Heger postaral o aktuálnejší módny doplnok, ktorým šokoval Viktor Orbán. Heger sa odfotil s Orbánom v šále so slovenským znakom a nápisom Slovakia.

„Všimol som si, že Viktor Orbán má starý šál, preto som mu dnes daroval nový,“ uviedol na Facebooku zo samitu V4. Maďarský premiér nedávno vyvolal medzinárodný škandál nosením šálu, na ktorom bolo vyobrazené Veľké Uhorsko.

„Tak toto je paráda! Klobúk (alebo šál) dole!,“ napísal pod Hegerov status Andrej Stančík, štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí.

Fotografiu o niekoľko minút neskôr na Facebooku zdieľal aj samotný Orbán, ktorý pridal komentár: „Maďarsko-slovenskí dobrí priatelia!“ 

Magyar-szlovák két jó barát! 🇭🇺🇸🇰 Indul a V4-csúcs Kassán.

Posted by Orbán Viktor on Thursday, November 24, 2022
Summit predsedov vlád V4 v Košiciach
6
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Súvisiace články

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM