TOS Správy Regióny

Internetom sa šíria ZÁBERY z východoslovenskej obce: Pri domoch pobehuje SVORKA VLKOV

Nevídané zábery. V hlavnej úlohe svorka vlkov, ktorá sa za bieleho dňa objavila v blízkosti domov.

Ilustračný obrázok k článku Internetom sa šíria ZÁBERY z východoslovenskej obce: Pri domoch pobehuje SVORKA VLKOV
Zdroj: Facebook.com/Za SUPER Svit , Pixabay.com / CC0 1.0

V týchto dňoch sa na sociálnej sieti šíria zábery natočené v obci Batizovce v Popradskom okrese. Na začiatku dediny zbadala šoférka svorku pobehujúcich vlkov a spoza okien svojho auta ich natočila.

Článok pokračuje pod videom.

Zdroj: Facebook

„Toto je veľmi zvláštne, vlci sa zvyknú ľuďom vyhýbať,“ okomentovala zábery Veronika a na ich (ne)stratenú plachosť sa pýtajú a poukazujú viacerí.

„Je to prirodzený prírodný jav párenia. Aj keď uznávam, že v blízkosti intravilánu obce je to ojedinelá situácia. Nemajú silnú materskú svorku, vtedy by alfa pár nedovolil takto sa priblížiť k obydliam. Zhrnutie: Nie je to o tom, že vlk nie je plachý, ale chlapci sú pobláznení," snažil sa vniesť svetlo do diskusie Ján s tým, že prelom februára a marca je najčastejší možný prípad, kedy natrafiť na plachého vlka.

„Kebyže tam bývam a posielam deti do školy, bála by som sa, keďže je to v obytnej časti obce neďaleko Svitu,“ poznamenala v rámci diskusie Elena.

Podľa odborníkov však táto plachá šelma bežne človeku neublíži a väčšie nebezpečenstvo predstavujú napríklad túlaví psi.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM