Správy Zo zahraničia

Iní sprísňujú, oni uvoľňujú: Na príchod do tejto krajiny už nepotrebujete ŽIADNY TEST

Omikronový variant sa šíri čoraz rýchlejšie a viaceré európske krajiny zvažujú, či neptritvrdiť v opatreniach. Dovolenková sezóna je však v plnom prúde.

Ilustračný obrázok k článku Iní sprísňujú, oni uvoľňujú: Na príchod do tejto krajiny už nepotrebujete ŽIADNY TEST
Zdroj: TASR/AP

Vo Francúzsku prestali od pondelka platiť epidemiologické obmedzenia pre osoby prichádzajúce na jeho územie zo zahraničia. Informuje o tom agentúra DPA.

Od prichádzajúcich sa po novom už nevyžaduje, aby sa pri vstupe do krajiny preukazovali platným potvrdením o absolvovaní očkovania proti ochoreniu COVID-19 či negatívnym výsledkom testu na koronavírus. Prichádzajúci z iných štátov EÚ sa mohli okrem zmienených možností pri vstupe dosiaľ preukazovať aj potvrdením o nedávnom prekonaní covidu, čo už teraz taktiež nie je potrebné.

Francúzska vláda by však mohla prípade, že sa objavia ďalšie nebezpečné varianty koronavírusu, cestujúcim opätovne nariadiť, aby sa pred letom do Francúzska preukazovali negatívnymi výsledkami testov na covid.

Správa prišla krátko po tom, čo Taliansko oznámilo o niečo prísnejšie protipandemické pravidlá. Pokiaľ ide o dlhodobú pozitivitu na ochorenie COVID-19, tak sa karanténa môže predĺžiť až na 21 dní.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Viac správ o cestovaní a dovolenkovej sezóne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM