Ľubomír Hudačko Regióny

Ich prvý závod v Európe bude pri Prešove: Čínsky investor má vytvoriť 500 pracovných miest

Ešte v apríli sme sa zaujímali o prvé informácie k tejto téme, no vtedy ešte na verejnosť neprenikli. Dnes je jasné, že čínsky investor zakotví blízko Prešova.

Ilustračný obrázok k článku Ich prvý závod v Európe bude pri Prešove: Čínsky investor má vytvoriť 500 pracovných miest
Zdroj: TASR

Keď sme sa ešte v apríli tohto roku zaujímali o spoločnosť Jiangsu Xinquan Automotive Trim a či je pravda, že v Prešove vytvorí svoj závod, informácie k tomu mesto Prešov ešte nemalo.

Čínsky investor

Faktom ale je, že zásadné stretnutia aj tak prebiehali skôr na úrovni samosprávneho kraja a štátu. Dnes je už potvrdené, že čínsky investor bude pôsobiť na východe Slovenska, dokonca blízko Prešova.

A výroba, aj napriek názvu sídla logistických priestorov CTP Park Prešov JUH, sa nachádza v katastrálnom území obce Petrovany, nie mesta Prešov.

Prvý závod v Európe

„Spoločnosť CTP v CTPark Prešov Juh prenajala celkovo 17 486 m² priemyselných a logistických priestorov čínskej spoločnosti Jiangsu Xinquan Automotive Trim. Ide o firmu, ktorá vyrába interiérové diely pre automobilový sektor a v spomenutom parku vybuduje svoj prvý závod v Európe,“ konkretizoval fakty pre Prešov24 hovorca mesta Prešov Michal Hudák.

Jiangsu Xinquan Automotive Trim sa zaoberá výrobou plastových interiérových dielov, napríklad častí palubnej dosky, stĺpikov a výplní dverí, ale aj exteriérových dekorácií či nárazníkov pre automobilový priemysel.

„Vytvorenie nových pracovných miest na východe nás mimoriadne teší a veríme, že v regióne vyváži stratu investora, značku BOSCH. Podľa posledných informácií by mohol závod vytvoriť zhruba 500 nových pracovných miest,“ dodal Hudák.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM