han Zo Slovenska

HRÔZOSTRAŠNÉ video z hromadnej nehody na D1: POZRITE sa na haváriu tridsiatich áut!

Polícia zverejnila zábery zo včerajšej (4. februára) dopravnej nehody, pri ktorej sa zrazilo až tridsať áut.

Ilustračný obrázok k článku HRÔZOSTRAŠNÉ video z hromadnej nehody na D1: POZRITE sa na haváriu tridsiatich áut!
63
Galéria

Nabúrané, zničené vozidlá, otočené v protismere. Tak nejako to vyzeralo na diaľnici neďaleko Vysokých Tatier. Presnejšie na úseku Spišský Štvrtok – Poprad v sebe skončilo tridsať vozidiel.

Polícia na sociálnej sieti zverejnila video priamo z miesta nehody. „Prostredníctvom súkromnej správy nám zaslal video občan, ktorý bol aktuálne na mieste včerajšej hromadnej dopravnej nehody na diaľnici D1 Spišský Štvrtok – Poprad,“ píše polícia.

Na záberoch je vidieť nielen množstvo nabúraných áut, ale aj námrazu na nich, ktorá sa tam vytvorila počas čakania.

VIDEO z nehody nájdete aj TU.

Dávajte pozor

Policajný zbor upozorňuje, že pri jazde treba brať do úvahy, že vozovka pokrytá snehom alebo ľadom má podstatne dlhšiu brzdnú dráhu. „Nechajte si preto skutočne bezpečný odstup od auta pred vami. So snehom sa spája aj nebezpečenstvo vzniku koľají, pri ich prechádzaní môžu vodiči ľahko dostať šmyk a preto sa radšej treba držať v ich stope,“ odporúča polícia s tým, že klzká vozovka môže zaskočiť aj v prípade prudkého brzdenia.

Je bezpečnejšie jazdiť plynule a využívať brzdenie motorom, hlavne pri jazde z kopca či v zákrutách. Pri jazde do kopca odporúča použiť snehové reťaze.

Ďalšie aktuálne témy

Kalamita na Slovensku
63
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM