Aktualizované han Krimi

Obrovská TRAGÉDIA pri Žiline: Majiteľ malej ZOO išiel nakŕmiť leva, ten ho ZABIL

Neopísateľné nešťastie sa udialo na malom ranči pri Žiline. O život prišiel jej majiteľ.

Ilustračný obrázok k článku Obrovská TRAGÉDIA pri Žiline: Majiteľ malej ZOO išiel nakŕmiť leva, ten ho ZABIL
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Na ranči so ZOO v Kysuckom Novom Meste, v časti Oškerda, mal na chovateľa zaútočiť lev a spôsobiť mu smrteľné zranenia. Informuje o tom portál tvnoviny.sk.

Šiel ho nakŕmiť

„Údajne išiel zvieratá kŕmiť, no z výbehu už nevyšiel,“ ozrejmuje portál. TV Markíza túto informáciu poskytol príbuzný zosnulého. Na mieste nešťastia je podľa nich už niekoľko policajných áut aj záchranka. 

„Na malom ranči pri Žiline chovajú viacero zvierat. Klasické zvieratá ako kozy, ovce či zajace, ale aj exotické zvieratá ako levy, tigre a ich mláďatá,“ dodávajú tvnoviny.sk.

Časti ľudského tela

Správu neskôr potvrdila aj polícia. „Na miesto boli okamžite vyslané všetky dostupné sily a prostriedky za účelom riadneho zabezpečenia miesta. Na mieste bolo nájdené telo muža, avšak presnú príčinu smrti urči pitva,“ uviedla na sociálnej sieti.

Na ranči zasahovali aj zdravotní záchranári. „Po zabezpečení výbehu šeliem boli na mieste identifikované časti ľudského tela. Na miesto bol privolaný obhliadajúci lekár s cieľom zabezpečenia ďalších procesných úkonov,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) Alena Krčová.

Nebezpečné šelmy

Podľa generálneho riaditeľa Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR Dušana Karasku majú veľké mačkovité šelmy svoje potreby a správanie aj po dvoch či troch generáciách chovaných v zajatí.

„Aj keď zdanlivo môžu byť krotké, môže sa v nich prejaviť pud šelmy. V stresujúcej situácii, ktorú si majiteľ nemusí uvedomiť, zrazu tá šelma zaútočí. A keďže to je veľké zviera, nie je problém zabiť človeka za pár sekúnd,“ zdôraznil.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

TRAGICKÝ ÚTOK ŠELMY NA OŠETROVATEĽA: POLÍCIA JE NA MIESTE Dnešného dňa sme prijali na linku 158 oznámenie, že v...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Tuesday, May 16, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM