Jakub Forgács Krimi

Hrôza v kanadskom meste: Strieľalo sa na viacerých miestach, hlásia niekoľko obetí

Podľa polície streľbu hlásili z centra mesta Langley, ale aj zo susednej lokality Township of Langley, ktoré sa nachádzajú v metropolitnej oblasti Vancouveru.

Ilustračný obrázok k článku Hrôza v kanadskom meste: Strieľalo sa na viacerých miestach, hlásia niekoľko obetí
Zdroj: TASR/AP

Pri viacerých prípadoch streľby v kanadskom meste Langley v provincii Britská Kolumbia prišlo v pondelok o život niekoľko ľudí. Podľa kanadskej polície strieľal páchateľ alebo páchatelia na bezdomovcov. Zadržaná bola najmenej jedna podozrivá osoba, informovala televízia CBS.

Z viacerých miest

Podľa polície streľbu hlásili z centra mesta Langley, ale aj zo susednej lokality Township of Langley, ktoré sa nachádzajú v metropolitnej oblasti Vancouveru.

Polícia upozornila obyvateľov mesta na streľbu v pondelok okolo 06.30 hod. miestneho času prostredníctvom hromadnej SMS. Vyzvala tiež, aby sa vyhli centru mesta. Neskôr rozposlala správu, že podozrivý bol zadržaný. Priznala v nej súčasne, že nie je známe, či útočník konal sám.

Hromadné streľby sú v Kanade menej bežné ako v Spojených štátoch. K najtragickejšiemu prípadu došlo v roku 2020, keď muž prezlečený za policajta v provincii Nové Škótsko zastrelil 22 ľudí a založil viacero požiarov.

Prísne zákony

Kanada zmenila svoje zákony týkajúce sa zbraní po tom, čo Marc Léine zabil v roku 1989 na montrealskej strednej škole 14 osôb a potom spáchal samovraždu.

V súčasnosti je v Kanade nezákonné vlastniť neregistrovanú ručnú zbraň alebo akýkoľvek druh rýchlopalnej zbrane. Na kúpu zbrane sa od záujemcu vyžaduje výcvik, posudok, dve odporúčania a výpis z registra trestov.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM