TOS Zo zahraničia

HOROR: Dievčatko prišlo na sídlisku o oko! Môže za to elektronická cigareta?

7-ročné dievčatko išlo blízko otvoreného ohňa, keď zaznel výbuch. Podľa matkiných slov sa z jeho pravého oka stala doslova kaša. Čo sa vlastne stalo?

Ilustračný obrázok k článku HOROR: Dievčatko prišlo na sídlisku o oko! Môže za to elektronická cigareta?
Zdroj: GoFundMe

Začiatkom októbra došlo na jednom zo sídlisk v írskom Dubline k hororovej nehode. Sedemročná Ruby vyšla kúpiť si zmrzlinu z dodávky odstavenej na ceste. Ako informuje server Irish Mirror, keď kráčala späť po trávnatej ploche, prechádzala okolo otvoreného ohňa a práve v tej chvíli nastala explózia a niečo jej prsklo do tváre.

„Počula som krik, bola hysterická, krv sa jej valila po celej tvári. Bola som zúfalá, pritisla som ju k sebe a zavolala záchranku,“ spomína na chvíle hrôzy jej matka Ciara.

Prišla o oko

V tú noc podstúpilo sedemročné dieťa urgentnú operáciu. „Po operácii nám lekár oznámil zlú správu, že jej oko už nedokázali zachrániť,“ priblížila hrozné chvíle bezbranná a zrútená matka.

„Keby som mohla dať jej svoje, tak by som to hneď urobila. Dala by som za ňu všetko, má len sedem a toto sa jej nikdy nemalo stať. Nemôžem tomu uveriť," zúfa.

Kyselina z batérie?

Podľa matky štyroch detí sa lekári domnievajú, že poškodenie spôsobila kyselina z batérie, pretože očná buľva bola ako zemiaková kaša. Ruby ani necítila, že by jej do oka udrel nejaký predmet.

Po nehode sa členka rodiny rozhodla ísť skontrolovať miesto nešťastia a po ohni tam podľa nej zostali zvyšky zhorených elektronických cigariet.

Malá Ruby bude nosiť protetické oko. „Ľavé oko je tiež čierno-modré a je malá šanca, že stratí zrak aj v ňom. Bude musieť chodiť aj do špeciálnej školy pre deti so zrakovým postihnutím. Čaká nás ťažká cesta," uviedla matka.

Vinníka len ťažko nájdu

Rodina má ťažké srdce najmä na vyčíňanie tamojších tínedžerov, ktorí možno ani nie sú priamo z ich sídliska, ale chodia sa tam zabávať a petardy sú na dennom poriadku.

„Na ihrisku je toľko požiarov, že je to tu v podstate normálna vec. Keď sme sa vracali z nemocnice domov, opäť horelo. Je to tak po celý rok, stále," dodala Ciara, ktorá medzitým založila na GoFundMe finančnú zbierku pre svoju dcéru.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM